Upravljanje financijama

Iako mlađe generacije od umirovljenika mogu naučiti štošta o načinima štednje i upravljanju financijama, zbog trenutačnih demografskih trendova u Republici Hrvatskoj i dolaska novih tehnologija i alata u današnje vrijeme i umirovljenici moraju stalno stjecati nova znanja kako bi uspješno upravljali svojim vrijedno stečenim financijama. Više nije dovoljno oslanjati se na javni mirovinski sustav, već je sve više potrebno rasporediti ulaganja i štednju s ciljem zaštite od rizika, a korištenje najmodernijih tehnologija poput digitalnog bankarstva dodatno štedi vrijeme i novac.

 

  • Digitalno bankarstvo

Digitalno bankarstvo omogućava vam da bilo kad i bilo gdje putem svog pametnog telefona ili računala možete provjeriti stanje i promet po svojim računima i karticama, kao i obaviti brojne financijske transakcije te na taj način izbjeći odlaske u banku i čekanje u redovima, i to sve uz niže naknade!

 

  • Pogodnosti za umirovljenike

Umirovljenici imaju pravo na popuste u mnogim trgovačkim lancima, ali i ostalim trgovinama. Također, gotovo svaki grad organizira besplatne aktivnosti u knjižnicama, mjesnim zajednicama i sličnim prostorima. Aktivnosti uključuju i razne edukacije, kreativne radionice pa čak i sportske aktivnosti. Sportskim aktivnostima mogu se spriječiti zdravstvene tegobe te se tako dodatno stvara financijska ušteda. Uštedjeti se može i na malim stvarima – umjesto kupnje novina umirovljenici ih mogu svakoga dana pročitati u knjižnicama u koje se mogu besplatno učlaniti.