Savjeti za iznajmljivače

More, zlatne plaže i ljepota netaknute prirode možda savršeno opisuju prednosti hrvatskog turizma, ali zasigurno nisu dovoljni za ostvarenje uspješne turističke sezone. S prvim zrakama sunca, donosimo vam savjete za unaprjeđenje poslovanja u turizmu.

 

1. Uložite u smještajne kapacitete

Kontinuirano ulaganje u vlastitu turističku djelatnost najčešće će se pokazati veoma uspješnim i isplativim. Nova sezona sa sobom donosi nove zahtjeve, stoga se gotovo svakom iznajmljivaču nameće razmišljanje o ulaganjima u smještajne kapacitete i popratne sadržaje. Kako biste uspješno odgovorili zahtjevima tržišta potrebna su ulaganja koja, uz turističke kredite, više nisu prepreka uspjehu. Unaprijedite kvalitetu svojih smještajnih kapaciteta sportskim i zabavnim sadržajima i podarite svojim gostima osjećaj da brinete o njihovom odmoru.

 

2. Budite spremni na izazove

Dolazak  gosta u smještajnu jedinicu, za njih označava odmor, a za iznajmljivače niz pravnih obaveza. Vođenje poslovnih knjiga i popisa gostiju može biti iscrpljujuće, ali je iznimno važno da se već unutar 24 sata od dolaska gosta unesu svi podaci o prijavi. Stoga je preporuka korištenje jednostavnog sustava eVisitor kojemu se pristupa uz korisničko ime i lozinku, preko bilo kojeg pametnog uređaja. Ako su podaci svih gostiju uneseni u elektronički sustav eVisitor, tada iznajmljivači ne moraju voditi posebne popise gostiju. Cijeli proces znatno olakšavaju i turističke agencije koje mogu preuzeti vođenje popisa gostiju na sebe.

  

3. Digitalizirajte se

Da tehnološki razvoj pozitivno utječe na uslužne djelatnosti, osim sustava eVisitor, govori i značajan porast broja noćenja u smještajima koji se oglašavaju online na internetu. Nakon što ste odgovorili zahtjevima tržišta i unijeli inovacije u svoje dosadašnje poslovanje, vrijeme je da se za vas čuje. Neovisno želite li svoje smještajne jedinice oglašavati na nekoj od platformi za iznajmljivanje smještaja ili drugim vrstama digitalnog oglašavanja, važno je da potencijalnim gostima omogućite rezervaciju svog smještaja jednim klikom. Na drugi kraj svijeta prenesite čaroliju vaše ponude zbog koje će turisti htjeti posjetiti baš vas.

 

Ulaganje u vlastito poslovanje vašim gostima najbolje pruža uvid u vaše cjelokupno poslovanje, stoga razvijajte rješenja koja će najbolje odgovarati vašim mogućnostima i budite ukorak s tehnološkim i tržišnim trendovima. Već danas krenite planirati uspješnu turističku sezonu!