Bankomati

Bankomat je elektronički uređaj koji vam omogućava da izbjegnete potencijalne gužve u poslovnicama banke i na taj način uštedite vrijeme i moguće troškove kod pojedinih transakcija. Prvi su puta uvedeni šezdesetih godina prošlog stoljeća i zbog svoje su se praktičnosti i jednostavnosti korištenja ubrzo proširili diljem svijeta. Naime, bankomati su dostupni 24 sata dnevno, 365 dana u godini i još uvijek se najčešće koriste za podizanje gotovine s vašeg tekućeg računa, ali na njima je moguće obaviti i mnoge druge radnje kao što su provjera stanja vaših računa i promjena PIN broja. Osim klasičnih bankomata postoje i specijalizirani bankomati na kojima je moguće obaviti i druge usluge kao što su i uplaćivanje gotovine na račun.

Slijedeći upute na ekranu bankomata, korištenje je vrlo jednostavno - ubacivanjem kartice u za to predviđen otvor te unosom PIN broja moguće je odabrati željenu radnju, a detaljne video upute za svaku pojedinu funkciju možete pogledati možete pogledati klikom na sljedeću poveznicu: https://www.otpbanka.hr/hr/otpov-vodic-za-koristenje-bankomata.  Kao što je navedeno u videu, dobra je navika zakloniti tipke za unos brojeva kad upisujete PIN jer ćete na taj način smanjiti mogućnost da netko vidi i zapamti vaš tajni broj. Uz navedeno, prije podizanja većeg iznosa gotovine poželjno je provjeriti dnevni limit kojeg određuje banka, primjerice u OTP banci dnevni limit podizanja gotovine na bankomatu za debitne kartice je 8.000 kuna odnosno 4.000 kuna u jednoj transakciji.

 

OTP banka ima rasprostranjenu mrežu bankomata u cijeloj Republici Hrvatskoj, a vama najbliži bankomat možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.otpbanka.hr/hr/offices-atms.