OTP Gotovinski kredit za studente

Znamo da se studenti tijekom studiranja susreću s raznim izazovima, uključujuči i one financijske, stoga smo za tebe pripremili gotovinski kredit za studente! Kredit uz povoljnije uvjete iskoristi za svoje potrebe te tako osiguraj bolje iskustvo studiranja i pripremu za svijet odraslih.

  • iznos kredita od 1.000 do 10.000 EUR
  • fiksna kamatna stopa 4,49% (EKS* 4,59%)
  • rok otplate od 1 do 7 godina
  • bez troška odobravanja kredita

Često postavljena pitanja o kreditu za studente

*Efektivna kamatna stopa (EKS) izračunata je na iznos kredita od 7.500 eura, uz rok otplate kredita od 5 godina, uz navedenu kamatnu stopu te bez naknade za obradu kredita. U izračun EKS-a uključena je interkalarna kamata za jedan mjesec.

Zatraži povratni poziv

 

Gotovinski kredit za studente

Kamatna stopa Rok otplate (broj mjesečnih anuiteta) Iznos krediti u EUR EKS Mjesečni iznos prvog anuiteta (EUR) Zbrojeni iznos glavnice, kamata i naknade po kreditu (EUR)
4,49% fiksna za cijeli period otplate361.0004,58%301.128
605.000 4,58%935.700
847.000 4,58%978.322

Informativni izračun kredita

1000 EUR 10000 EUR
12 Mjeseci 84 Mjeseci
Po anuitetu Izračunaj

Tražiš financijsko rješenje za bolje obrazovanje? OTP Studentski kredit za obrazovanje dat će ti financijsku podršku za plaćanje troškova školovanja u zemlji ili u inozemstvu. Saznaj više!

Često postavljena pitanja i odgovori

Efektivna kamatna stopa je kamatna stopa koja iskazuje ukupne troškove kredita za Korisnika kredita i izražena je kao godišnji postotak ukupnog iznosa kredita, te izjednačuje na godišnjoj osnovi sadašnju vrijednost svih budućih ili postojećih obveza (povlačenja tranše, otplata i naknada) ugovorenih između Banke i Korisnika kredita. U slučaju gotovinskog kredita za studente, efektivna kamatna stopa (EKS) je izračunata na iznos kredita od 7.500 eura, uz rok otplate kredita od 5 godina, uz navedenu kamatnu stopu te bez naknade za obradu kredita. U izračun EKS-a uključena je interkalarna kamata za jedan mjesec.

Studenti na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, sa statusom redovnog ili izvanrednog studenta s državljanstvom Republike Hrvatske. Takđer, studenti moraju biti korisnici studentskog tekućeg računa i imati ugovoren studentski paket OTP Indeks ili OTP e-Indeks. Status klijenta OTP banke je za korisnika kredita obavezan, a može se ostvariti i naknadno, u roku 3 mjeseca od ugovaranja kredita (status klijenta ostvaruje osoba koja svoja redovna mjesečna primanja usmjerava na tekući ili devizni račun u OTP banci).

Gotovinski kredit za studente može se koristiti za refinanciranje samo postojećeg studentskog kredita.

Da, gotovinski kredit za studente možeš iskoristiti za bilo koju namjenu, uključujući školarinu ili upisninu studija. Ako ti trebaju veći iznosi kredita za finanaciranje troškova studija, u ponudi OTP banke možeš pronaći Studentski kredit za obrazovanje kod kojeg se minimalno 60% iznosa kredita isplaćuje na račun obrazovne instutucije, a ostatak (najviše 40% iznosa kredita) na studentski tekući račun.

    Za sve iznose kredita:
  • kreditno sposoban sudužnik/korisnik kredita
  • zadužnica i izjava o zapljeni po pristanku dužnika (sastavlja Banka) za korisnika kredita i sudužnika, potvrđene kod javnog bilježnika

Dodatno se informirajte o OTP Gotovinskom kreditu za studente