Odabrani dobitnici donacijskog natječaja

I četvrtu godinu za redom OTP banka je organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. Na natječaj je pristiglo više stotina prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo odabralo je 40 projekata. Odabrani projekti su se istaknuli svojom kvalitetom  te jasnim doprinosom društvu, a posebno zajednici koja je projektom obuhvaćena. Donacije su u 2015. dodijeljene sljedećim udrugama, klubovima i ustanovama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj:

 

  • U kategoriji  mladi, obrazovanje i znanost:

Osnovnoj školi Sveti Filip i Jakov, Tehničkoj školi  Sisak, Infocentru za mlade grada Dubrovnika, Gradskoj knjižnici Zadar, Osnovnoj školi Domovinske zahvalnosti iz Knina, Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin, Dječjem vrtiću “Sunčev sjaj - Nazaret” iz Đakova i Udruzi za promicanje kulture  čitanja KAlibra iz Karlovca.

 

  • U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša:

Udruzi Osječki kotlić, Arheološkom muzeju Narona, Društvu za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe, Udruzi Mađara grada Vukovara, Društvu Propela Zadar, Siscia jazz klubu iz Siska, Udruzi Vlajter – Ego iz Benkovca, Kulturno umjetničkom društvu “Zadarski tanac”, Planinarskom  društvu Paklenica, Ekološkoj udruzi Zrmanja iz Obrovca, Udruzi za osobe s  mentalnom retardacijom Radost iz Ploča i Udruženju stanara grada Osijeka.

 

  • U kategoriji  humanitarnih projekata:

Udruzi milosrđe – Centru za beskućnike iz Karlovca, Klubu žena liječenih na dojci MAMMAE iz Osijeka, Zavodu za javno zdravstvo Zadar, Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zadar, Društvu  oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije, Udruzi za pomoć djeci s  teškoćama u učenju Šibensko-kninske županije “Izvor ljubavi”, Udruzi “Centar za unapređenje kvalitete života S.O.S.” iz Zagreba, Centru za odgoj i obrazovanje  iz Velike Gorice i Udruzi za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju “Osmijeh” iz Pleternice.

 

  • U kategoriji sport:

Veslačkom klubu “Krka“ iz Šibenika, Ronilačkom klubu Sisak, Jedriličarskom klubu “Orsan“ iz Dubrovnika, Košarkaškom klubu “Jazine“ iz Zadra, Nogometnom klubu “Arbanasi“ iz Zadra, Udruzi “Kualjska mladost“ iz Kali, Plivačkom klubu Jug iz Dubrovnika,  Nogometnom klubu Mursa-Zanatlija iz Osijeka, Plivačkom klubu “Zadar“, Gimnastičkom klubu “Salto“ iz Zadra i Športskoj zajednici Zadarske županije.