Bolnici u Dubrovniku uručen ček od 114.739,00 eura prikupljenih u donacijskom programu OTP Zaokruži

Donacijski program OTP Zaokruži koji su 2020. godine pokrenule OTP banka i Mastercard okupio je preko 18.000 građana koji zaokružuju za bolju zdravstvenu skrb djece u Hrvatskoj. Zahvaljujući njima i inicijalnoj donaciji od 125.000 € koju uplaćuju OTP banka i Mastercard na početku svakog donacijskog ciklusa do sada je u Hrvatskoj u tri ciklusa donirano skoro 600.000 € za dječje odjele čak 6 bolnica diljem Hrvatske. Na početku 2023. godine započeo je 4. ciklus u kojem zaokružujemo za Osijek i Zadar.     

U trećem ciklusu, dakle tijekom cijele 2022. godine zaokruživalo se za dječje odjele Županijske bolnice Čakovec i Opće bolnice Dubrovnik. Prošli tjedan donacija je dodijeljena bolnici u Čakovcu, a ove srijede ček na 114.739,00€ koliko je sakupljeno za bolnice u Čakovcu i Dubrovniku, predan je ravnatelju Opće bolnice Dubrovnik, prim.dr.sc. Mariju Bekiću. Donacijski ček ravnatelju bolnice su uručili Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke i Gibonni koji kao ambasador projekta od samog početka daje nesebičnu podršku ovom cilju koji za svrhu ima dobrobit naše djece.

Prilikom dodjele u Dubrovniku, ravnatelj bolnice prim.dr.sc. Mario Bekić je izjavio: „U ime Opće bolnice Dubrovnik izražavamo iznimno zadovoljstvo i zahvalnost što je OTP banka organizacijom donacijskog programa OTP Zaokruži prepoznala potrebe najmlađih pacijenata Opće bolnice Dubrovnik. Ove su godine u akciji prikupljena sredstva za opremanje Odjela pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik, tj. pružanje zdravstvene usluge djeci. Neizmjerno smo zahvalni OTP banci i Mastercardu, kao i korisnicima njihovih usluga na prikupljanju sredstava kojima će se povećati razina usluge pedijatrijskih pacijenata.“

„Društveno odgovorno poslovanje smatramo dijelom naše poslovne politike i uvijek pokušavamo napraviti dodatan iskorak u smjeru koji omogućava da sudjelujemo u životu zajednice gdje i poslujemo. Bilo da je to putem donacija ili samom aktivnošću naših djelatnika putem volontiranja. OTP Zaokruži posebno je značajan jer smo njime, ne samo potvrdili aktivnost banke na području pomoći kroz donacije, nego smo stvorili platformu na kojoj se udružilo preko 18.000 naših klijenata koji  zajedno s nama i Mastercardom omogućuju bolje uvjete liječenja za djecu Hrvatske. Broj klijenata koji sudjeluju u programu stalno raste i ja im se od srca želim zahvaliti na tome, a posebna zahvala ide svim djelatnicima bolnica koji se nesebično brinu i bore za zdravlje naše djece i nadam se kako će i ova naša donacija barem malo olakšati njihov posao. Pozivam naše klijente koji još nisu da se uključe u ovaj program , a ove godine zaokružujemo za bolnice u Osijeku i Zadru.“ izjavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke d.d.

Prije tri godine OTP banka je u suradnji s Mastercardom pokrenula veliki donacijski program OTP Zaokruži! kako bi zajedno s klijentima doprinijeli kvalitetnijoj i dostupnijoj skrbi na dječjim bolničkim odjelima. Koristeći Mastercard kartice OTP banke klijenti mogu zaokružiti iznose u beskontaktnom plaćanju te se svakom transakcijom koju provedu kupujući na bilo kojem prodajnom mjestu u Hrvatskoj ili online uvećava stanje donacijskog računa, otvorenog isključivo u svrhu ovog programa. Program se sastoji od ciklusa, a u svakom ciklusu se prikupljaju sredstva za dvije dječje bolnice ili dječje odjele u bolnicama. Ciklusi završavaju s kalendarskom godinom, sredstva se uplaćuju bolnicama, a s prvim danom sljedeće godine brojčanik se vraća na početak, ali ne na nulu, već na 125.000 eura koje na početku svakog ciklusa OTP banka i Mastercard doniraju za ovaj program.

U prvom ciklusu s po 527.000 kuna su donirani Odjel pedijatrije šibenske bolnice i Zavod za neonatologiju KBC-a Zagreb, popularna Petrova, za nabavku neophodne i potrebne opreme. U drugom ciklusu programa prikupljeno je ukupno 1.620.000 kuna za ultrazvučni aparat pedijatrijskoj kardiologiji Klinike za dječje bolesti KBC-a Split te za preuređenje dosadašnjih smještajnih jedinica odjela dječje kirurgije Klinike za dječje bolesti Klaićeva Zagreb. Treći, upravo zaokružen ciklus omogućio je donaciju od po preko 114.000,00 eura bolnicama u Dubrovniku i Čakovcu. U 2023. godini zaokružujemo za bolnice u Osijeku i Zadru.

Za više informacija o donacijskom programu OTP Zaokruži posjetite:

https://www.otpbanka.hr/otp-zaokruzi