Odabrani projekti na donacijskom natječaju

OTP banka je u okviru svog programa “Zeleno svjetlo za… bolje društvo“ na javnom natječaju za dodjelu donacija odabrala 52 projekta kojima će dodijeliti 400.000 kuna.   

OTP banka je, već petu godinu za redom, organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. Na natječaj je pristiglo gotovo tisuću prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo odabralo je 52 projekata.

U proteklih pet godina OTP banka je putem svog donacijskog natječaja dodijelila ukupno milijun i osamsto tisuća kuna projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života u zajednicama u kojima se provode.

Donacije su u 2016. dodijeljene sljedećim udrugama, klubovima i ustanovama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj:

U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost: Stanici planinarskih vodiča Zadar, Hrvatskom matematičkom društvu, Osnovnoj školi Glina, Udruzi inovatora „Korona“ Rokovci-Andrijaševci, Društvu prijatelja HNK „Hajduk“ iz Siska, Gradskoj knjižnici Zadar, Udruzi lađara Sisak, Plesnoj udruzi Gesta, Košarkaškom klubu „Jazine-Arbanasi“, Tehničkoj školi Zadar, Ronilačkom klubu Sv. Roko iz Bibinja, Osnovnoj školi Veruda iz Pule, Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić iz Gore te Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića iz Zadra.

U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša: Udruzi za razvoj Futura iz Siska, Udruzi Matica Obrovčana iz Zagreba, Osnovnoj školi Orebić, Znanstvenoj knjižnici Zadar, Kulturno-umjetničkom društvu „Jozsef Attila“ iz Zmajevaca, Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, Šibenskom pjevačkom društvu „Kolo“, Ekološko-ronilačkom klubu „Korčula“, Planinarskom društvu „Paklenica“ iz Zadra, Mreži udruga osoba s invaliditetom Dalmacije iz Splita, Područnoj školi Novi Šenkovac Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine, Kazalištu Daska iz Siska, Planinarskom društvu „Elektroistra“ iz Pule i Dječjem vrtiću Sisak Novi.

U kategoriji humanitarnih projekata: Zagrebačkom dijabetičkom društvu, Udruzi „Novi put“ iz Varaždina, Udruzi za Sindrom Down iz Zagreba, Udruzi za pomoć starijim osobama „Treća dob“ iz Sunje, Udruzi za pomoć djeci s teškoćama u učenju Šibensko-kninske županije “Izvor ljubavi”, Udruzi slijepih Istarske županije, Gradskom društvu Crvenog križa Karlovac, Volonterskom centru iz Slavonskog Broda, Udruzi za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju i poticanje harmoničnog razvoja djece i mladih „DIRA RIJEKA“ iz Rijeke, Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama grada Siska, Ligi protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet, Caritasu župe sv. Ante iz Knina i Udruzi udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije „Zipka“.

U kategoriji sport: Košarkaškom klubu osoba s invaliditetom Zadar, Veslačkom klubu „Iktus“ iz Osijeka, Klubu za skokove u vodu Zadar, Ženskom odbojkaškom klubu „Osijek 06“, Ženskom košarakaškom klubu Šibenik, Društvu sportske rekreacije „Loptica“ iz Zadra, Judo klubu „Pujanke“ iz Splita, Hrvačkom klubu „Slatina“ iz Slatine, Nogometnom klubu „Arbanasi“ iz Zadra, Plivačkom klubu Jug iz Dubrovnika i Jedriličarskom klubu „Sv. Krševan“ iz Zadra.

Osim donacijskog natječaja, OTP banka je, u okviru programa „Zeleno svjetlo za znanje“, i ove godine pomogla osigurati bolje uvjete školovanja za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. U akademskoj godini 2015./2016. OTP banka s 500.000 kuna pomaže 84 učenika i studenta slabijeg imovinskog stanja s područja gradova Zadra, Siska, Benkovca i općina Župa dubrovačka, Nuštar, Jakšić i Kneževi Vinogradi.