Znaju se datumi INmusica #11!

Pozitivni dojmovi s nedavno održanog jubilarnog INmusic festivala još uvijek su intenzivni, a već su krenule  pripreme za novo, jedanaesto izdanje! Datumi za 2016. godinu već sada su određeni, a poznat je i prvi od headlinera jedanaestog INmusic festivala.

Sukladno očekivanjima, jubilarni INmusic bio je najveće, najposjećenije i najspektakularnije izdanje do sada! INmusic festival višestruko je oborio vlastite rekorde: u veličini prostora održavanja festivala, broju i raznovrsnosti izvođača, u ukupnom broju posjetitelja te u broju ostvarenih turističkih noćenja u Zagrebu.
Zajedno s kampom koji je ove godine bio otvoren čak sedam dana festival je bio smješten na 3 otoka jarunskog arhipelaga: Otok mladosti te kamperski otoci Trešnjevka i Univerzijada. Glazbeni program na Otoku mladosti trajao je puna tri dana. Od 22. do 24. lipnja na INmusicovim pozornicama predstavili su se brojni kvalitetni izvođači, od lokalnih bendova do svjetski popularnih i traženih glazbenih zvijezda. Svatko je mogao naći nešto za sebe, a velik broj posjetitelja otkrio je (i zavolio) neke izvođače koje su prvi puta imali priliku čuti upravo na INmusicu.
Procijenjeno je da je ovogodišnji INmusic festival u tri dana posjetilo oko 80 000 posjetitelja iz cijeloga svijeta dok je u pogledu turističkih rezultata ostvareno oko 30 % više noćenja nego lani. INmusic festival još jednom se pokazao kao jedan od najznačajnijih kulturno turističkih događaja u Zagrebu te potvrdio status najvećeg open-air festivala u Hrvatskoj!

 

S obzirom da je već poznatno prvo veliko glazbeno ime za jedanaesti INmusic festival, organizatori su odlučili najaviti novo izdanje festivala nešto ranije nego prijašnih godina. Jedanaesti po redu INmusic festival održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na već dobro poznatoj lokaciji: Otoku mladosti na jezeru Jarun u Zagrebu.

Prvi potvrđeni headliner jedanaestog INmusic festivala je Florence + the Machine.

Florence + the Machine svijet su osvojili 2009. godine te je kantautorica Florence Welch već s 21 godinom postala velika međunarodna glazbena zvijezda. Trenutno aktualni album How Big How Blue How Beautiful odmah je zauzeo prva mjesta glazbenih top ljestvica te nadmašio uspjehe prijašnjih izdanja. Do iduće godine zasigurno će još neke pjesme postati veliki hitovi, a Florence + the Machine u punom sjaju će se predstaviti publici INmusic festivala.

Ulaznice za jedanaesto izdanje INmusic festivala dostupne su putem službenog INmusic web shopa. Redovna cijena ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije).
Sukladno prethodnim objavama organizatora, kupci ulaznica za INmusic festival 2015. koji su sačuvali svoju trodnevnu festivalsku ulaznicu ostvaruju pravo na kupnju najpovoljnije festivalske ulaznice po cijeni od 249 kuna (+ troškovi transakcije). Popust je moguće ostvariti isključivo putem INmusic web shopa te uz jedinstvene podatake ovogodišnje trodnevne festivalske ulaznice kupljene na ovlaštenim prodajnim mjestima. Najpovoljnije ulaznice mogu se kupiti do 1. rujna ove godine ili do isteka zaliha.
Detaljne informacije o uvjetima za ostvarivanju popusta dostupne su na www.inmusicfestival.com