Za koje bolnice Zaokružujemo?

Prve donacije već u siječnju iduće godine bit će uručene Odjelu pedijatrije Opće bolnice Šibensko-kninske županije i Zavodu za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode (Petrova) KBC-a Zagreb. Zajedničkim snagama i uključenjem što većeg broja klijenata mali će iznosi postati veći, a time i pomoć najmlađim pacijentima ovih dviju bolnica značajnija. U čemu će ove donacije pomoći pojasnile su nam predstavnice bolnica.

„U svoje osobno ime i u ime djelatnika Odjela pedijatrije kao i svih djelatnika bolnice zahvaljujem se Upravi i svim djelatnicima OTP banke d.d. i Mastercarda na pokrenutom hvalevrijednom donacijskom programu OTP Zaokruži. Opća bolnica Šibensko-kninske županije će prikupljena sredstva utrošiti za nabavku ultrazvuka za pedijatrijsku dijagnostiku za sve grane užih specijalizacija te ovim putem upućujem molbu svim klijentima OTP banke, korisnika Mastercarda da sudjeluju u humanitarnom programu kako bi našim najmlađim pacijentima pružili najbolju moguću zdravstvenu skrb“, na uključenje u donacijski program pozvala je i dr. med. Sanja Jakelić, ravnateljica OB Šibensko-kninske županije.
„U Petrovoj bolnici na svijet godišnje dođe 300-njak nedonoščadi, od toga trećina onih najmanjih. Kod njih očekujemo brojne komplikacije uslijed nezrelosti i dugotrajnog boravka na Odjelu za intenzivno liječenje. Za uspješno liječenje ove djece potrebne su, uz znanja i vještine, i napredni medicinski uređaji. Među nužnom opremom su i monitori za praćenje vitalnih funkcija. Donaciju ćemo iskoristiti za povezivanje monitora u sustav centralnog monitoringa, te nabaviti dodatne napredne monitore za praćenje stanja cirkulacije i disanja djeteta“, izjavila je doc. dr. sc. Mira Starčević, pročelnica Zavoda.

Uključite se donacijski program i postanite izravni donatori ovim dvjema bolnicama kako bi malim pacijentima i njihovim roditeljima omogućili što ugodniji boravak u bolnici i što brži oporavak.