Yeasayer na INmusicu #11!

Američki bend Yeasayer po prvi puta stiže u Hrvatsku! Dosada su nastupili na velikim svjetskim festivalima, a idućeg ljeta predstavit će se i na INmusicovom OTP world stageu.

Yeasayer je osnovan 2006. godine u New Yorku, a trojici stalnih članova Chrisu Keatingu, Iri Wolf Tutonu i Anandu Wilderu se pri snimanju albuma i na nastupima često pridruže i drugi glazbenici. Izdali su tri albuma: ''All hour Cymbals'' (2007), ''Odd Blood'' (2010) i ''Fragrant World'' (2012), dva live izdanja i jedan EP te bi uskoro trebao izaći i njihov četvrti studijski album. Već nakon samo nekoliko koncerata na kojima su promovirali svoj prvi album proširila se vijest o njihovim nastupima te su bili na  turneji s MGMT-om i nastupali kao službena predgrupa na Beckovoj turneji. Iste godine nastupili su na velikim festivalima kao što su Lollapalooza, Bonnaroo, Reeding, Leeds i mnogi drugi. Uz sve veću popularnost, novim albumima i koncertima predstavili su se u Europi i Australiji, uključujući nastupe na Coachelli i Latitude festivalu. Uskoro stižu i na zagrebački Jarun!

Uz Keatinga i Wildera kao glavne vokale i tekstopisce, glazbu stvaraju svi članovi zajedno. Izvanredne melodije rezultat su raznih glazbenih utjecaja te uspješnog spajanja suvremenog i tradicionalnog. Yeasayerove eklektične pjesme nastaju spajanjem eksperimentalnog rocka i world musica te kombiniranjem pop melodija i hip hop ritma s ambijentalnim i pomalo mističnim elementima. U njihovim pjesmama mogu se čuti djelići različitih vremena i kultura te su izvrstan primjer multikulturalizma u glazbi. Osim po jedinstvenoj glazbi svakako ih se pamti i po originalnim videospotovima te energičnim nastupima koji su često popraćeni psihodeličnim vizualima.

Riječ yeasayer u prijevodu znači ''onaj koji ima pozitivan stav'', a ovaj interesantni bend u potpunosti potvrđuje taj naziv. Pozitivnom i veselom glazbom, energičnim nastupom i dobrim vibracijama zasigurno će izmamiti brojne osmjehe. Bit će to prava ljetna glazbena poslastica koja će rasplesati publiku INmusic festivala!

Jedanaesto izdanje INmusic festivala uveličat će eklektični Yeasayer, sjajni Florence + The Machine, legendarni Motörhead i još mnogi drugi! Već sada se može zaključiti kako će jedanaesto izdanje INmusica biti jedno od najboljih do sada te se sukladno tome očekuje i rekordan broj posjetitelja uz odličan turistički rezultat koji će potvrditi status INmusica kao najznačajnijeg turističkog događaja u Zagrebu i kontinentalnoj Hrvatskoj.

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Ulaznice za jedanaesti INmusic festival dostupne su putem službenog festivalskog web shopa. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije), dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi samo 200 kuna (+ troškovi transakcije).
U prodaji je i ograničena količina posebnih INmusic blagdanskih paketa koji sadrže trodnevnu ulaznicu za INmusic #11, festivalsku majicu, vaučer OTP banke u vrijednosti 100 kuna za izradu ili nadopunu MasterCard® contactless prepaid kartice, dvije limenke Ožujskog piva, te etui za karticu. INmusic blagdanski paketi mogu se kupiti putem INmusicovog web shopa (369 kuna + troškovi dostave) ili u Dirty Old Shopu u Zagrebu (369 kuna).

Sve dodatne informacije dostupne su na inmusicfestival.com te na društvenim mrežama INmusic festivala.