The Banker: OTP banka d.d. je banka 2021. godine u Hrvatskoj

Prema izboru najprestižnijeg financijskog magazina The Banker OTP banka d.d. je najbolja banka 2021. u Hrvatskoj. Titulu u istoj kategoriji za Mađarsku zaslužila je i OTP Bank. Istu titulu su osvojile i banke CKB u Crnoj Gori, kao i SKB u Sloveniji, također u vlasništvu OTP Grupe. Posebno je značajan odabir OTP Grupe u regionalnoj kategoriji Srednje i Istočne Europe za koju je The Banker odabrao upravo OTP Grupu za Banku godine uzimajući u obzir aktivnosti i širenje grupe u cijeloj regiji.

Magazin The Banker, čija 95 godina duga tradicija jamči kritički i sveobuhvatni pregled poslovnih rezultata, napretka, ali i ukupne aktivnosti financijskih institucija na području na kojem posluju odala je najveće priznanje OTP banci d.d. za poslovanje, odnos prema klijentima, ali i doprinos društvenim zbivanjima u cjelini imenujući je za Banku godine u Hrvatskoj u 2021.godini. „Na vrlo dinamičnom hrvatskom bankarskom tržištu, OTP banka izdvaja se od konkurencije temeljem svoje predanosti inovacijama i uslugama klijentima, kao i hvalevrijednih napora u pružanju podrške gospodarstvu zemlje kroz poteškoće koje je donijela 2020. godina. Ne samo da se Hrvatska uspješno nosila s društvenim i gospodarskim posljedicama pandemije Covid-19, uza sve to su je pogodila i dva snažna potresa. U takvom izazovnom okruženju, OTP banka je pružila visok stupanj podrške, ne samo svojim klijentima, već i cijeloj zajednici u kojoj djeluje. Angažiranost OTP banke u pomoći društvu je uključivala donacije za deset bolnica diljem Hrvatske ukupne vrijednosti 6 milijuna kuna, a u partnerstvu s Mastercardom banka je pokrenula i poseban program pod nazivom Zaokruži, kako bi doprinijela poboljšanju zdravstvene skrbi djeci diljem Hrvatske.“ napisano je u osvrtu The Banker magazina.

Predsjednik Uprave OTP banke d.d. Balázs Békeffy naglasio je: „Ovo je priznanje za trud, rad i posvećenost svakog od naših gotovo 2.500 kolegica i kolega koji su i uvjetima pandemijskog poslovanja ostvarili zamjetne poslovne rezultate, povećali tržišni udio, istovremeno uspijevajući odgovoriti na potrebe klijenata i tržišta u izrazito zahtjevnim uvjetima poslovanja. Zahvaljujem svakom od njih, a OTP banka i dalje namjerava zadržati fokus na iskorištavanju tržišnog potencijala te unaprijediti digitalizaciju svih usluga. S obzirom na to da smo tvrtka predana održivom razvoju, integracija okolišnih, društvenih i upravljačkih čimbenika će Upravi banke ostati visoko na listi prioriteta. To će stvoriti priliku za razvoj novih projekata i usluga, što već uključuje prijelaz na 100 % obnovljivu električnu energiju kao i inicijativu da postanemo banka koja je u potpunosti odbacila korištenje jednokratne plastike.“

Uz priznanje matičnoj banci OTP Bank Mađarska kojoj je također dodijeljena titula Banke godine za Mađarsku posebno je značajan odabir OTP grupe za Banku godine u cijeloj regiji Srednje i istočne Europe, gdje su uzete u obzir sve aktivnosti, ali i širenje grupe u regiji. László Wolf, zamjenik Glavnog izvršnog direktora za komercijalno poslovanje OTP grupe je izjavio: „Čvrsto vjerujemo da će se priča o transformaciji regije Srednje i Istočne Europe nastaviti i u potpunosti smo predani tome da nastavimo doprinositi ovom razvoju. Sa sjedištem i cjelokupnim poslovanjem u Srednjoj i Istočnoj Europi, stekli smo izvanredno iskustvo i duboko poznavanje naših tržišta. Optimalna mješavina lokalnih i središnjih rješenja, kao i prilagođena mješavina digitalnih i standardnih bankarskih usluga zasigurno su jedinstvene i teško ponovljive konkurentske prednosti OTP Grupe.“

„Podrška OTP Grupe s jedinstvenim poslovnim iskustvom na području cijele regije u kombinaciji s našim lokalnim iskustvom i znanjem u Hrvatskoj omogućuje nam uspješne poslovne rezultate te iznimnu posvećenost društvu u kojem poslujemo stavljajući upravo potrebe naših klijenata u centar naših interesa i aktivnosti ostajući pri tome banka potpuno posvećena održivosti poslovanja, kako nas tako i naših klijenata.“ zaključio je Balázs Békeffy.