Suradnja OTP banke i Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu vrijedna 40.000 eura

OTP banka se ponosi činjenicom kako veliku pažnju poklanja suradnji s akademskom zajednicom. Osim što podupire brojne studentske projekte i inicijative, sudjeluje na konferencijama i radionicama, provodi svoj program stipendiranja studenata slabijeg imovnog stanja i studenata s iznimnim sportskim postignućima, OTP banka u kontinuiranoj suradnji s fakultetima pokušava doprinijeti što boljim uvjetima obrazovanja. Pruža podršku studentima omogućujući i stručnu praksu, stvarajući i mjesto gdje studenti mogu ostvariti svoje prvo zaposlenje. Upravo zato je za suradnju sa Sveučilištem u Zagrebu Fakultetom organizacije i informatike te pomoć pri obnovi prostora Fakulteta u Varaždinu izdvojila vrijednih 40.000 eura.

Član Uprave OTP banke Ivan Šimičević i dekanica Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa potpisali su, u prostorima Fakulteta u Varaždinu, sporazum o suradnji koja uključuje ostvarivanje strateškog partnerstva Fakulteta i OTP banke te uređenje, odnosno obnovu prostorija Fakulteta. OTP banka će pomoći obnovu i opremanje prostora s modernom računalnom opremom, kao i drugim sadržajem namijenjenom učenju i poučavanju čime će Fakultet unaprijediti svoju poziciju obrazovne institucije koja značajno doprinosi razvoju IT kadra u Hrvatskoj.

„OTP banka svojim društvenim angažmanom pokreće pozitivna zbivanja gdje god posluje, ali smatramo da je posvećivanje mlađim generacijama jedna od najbitnijih stavki našeg društveno odgovornog poslovanja. Stvaranje što boljih uvjeta studiranja ne samo da omogućuje ljepše studentske godine našoj djeci, nego i osiguravamo našem gospodarstvu budućnost. Koliko god mi bili uspješni u svom poslu, ako ne stvorimo uvjete da se nove generacije obrazuju po najnovijim metodologijama i da im nova znanja i najmodernija tehnologija ne budu dostupni, nema budućnosti niti daljnjeg napretka. Upravo zato radimo na povezivanju akademske zajednice i gospodarstva, izmjenjujemo informacije, pokušavamo biti dio nastavne baze na mnogim fakultetima. Smatram da je to jedini ispravan put. Zato smo danas ovdje, zato ćemo biti i opet na Tjednu karijera, na radionicama, na smotrama sveučilišta diljem Hrvatske… FOI-ju želim posebno zahvaliti što je posvećen stvaranju novih stručnjaka koji nam svima donose prijeko potrebna znanja novih generacija" – istaknuo je Ivan Šimičević, član Uprave OTP banke.

"Ponosni smo na suradnju s OTP bankom, koja nije samo financijska podrška već i strateško partnerstvo. Ova suradnja rezultira obnovom i opremanjem naših prostornih kapaciteta, što će značajno poboljšati uvjete obrazovanja svih studenata na FOI-ju. Zahvaljujemo OTP banci što prepoznaje važnost ulaganja u mlade generacije i obrazovanje, a to je ključno za budući razvoj IT sektora u Hrvatskoj. Ovih 40.000 eura omogućit će nam modernizaciju prostora, pružajući studentima bolje uvjete učenja i radu te potičući razvoj novih stručnjaka i tehnologija" – naglasila je dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Marine Klačmer Čalopa.

Ova suradnja, koju će obogatiti i niz aktivnosti za studente poput studentskih natjecanja i hackathona, dodatno potiče interakciju između bankovnog sektora i obrazovnih institucija, stvarajući most između potreba tržišta rada i kvalifikacija mladih stručnjaka u području ekonomije i informacijsko-komunikacijskih tehnologija.