Predstavljen donacijski program OTP Zaokruži

Program koji još jednom potvrđuje kako zajedničkim snagama možemo nešto malo pretvoriti u nešto veliko!
S početnom donacijom od milijun kuna, OTP banka d.d. i Mastercard pokrenuli su jedan od najznačajnijih donacijskih programa za javno-zdravstvene institucije koji će, svake godine, dvjema hrvatskim bolnicama pomoći u nabavi neophodne opreme za dječje odjele. Najmlađima koji se hrabro bore sa svojim zdravstvenim problemima tako će se omogućiti što kvalitetnija dijagnostika, skrb i boravak u bolnici.
Da je ponekad tako malo dovoljno da nekome vratimo osmijeh na lice, posebice u današnje vrijeme, potvrđuje i jedna od ambasadorica programa, supermama Irena Orlović, majka troje djece, osnivačica izdavačke kuće Harfa te autorica nagrađivane aplikacije Pametnica za poticanje ranog razvoja i niza drugih inicijativa.
„Sigurnost je nužna za naše svakodnevno funkcioniranje. Boravak djeteta u bolnici može dovesti do narušavanja tog osjećaja sigurnosti, a time i do razvoja traume, ne samo kod djeteta, nego i kod roditelja“, rekla je Irena Orlović. „Sretna sam što mogu biti dio ovog programa kojim se nastoji osigurati što kvalitetniji boravak djeteta u bolnici.“
Da su Hrvati mali narod za velika djela, potvrđuje i uključivanje glazbenih te sportskih laureata u program. Gibonni i braća Fantela, koji su nebrojeno puta pokazali svoje veliko srce, i ovaj put odazvali su se pozivu, a njihova poruka je jasna – zajedničkim snagama možemo nešto malo pretvoriti u nešto veliko, zato je bitno zaokružiti!
„Od srca sam se pridružio jednoj ovako plemenitoj ideji koja će samo u iduće dvije godine omogućiti veliku pomoć za četiri bolnice u Hrvatskoj. Zato vas sve pozivam da se pridružite i zaokružite taj mali iznos, te lipe, jer time činimo veliko dobro. To malo od nas je njima sve. I zato zaokruži i nećeš falit”, rekao je Gibonni.
U program se mogu uključiti svi klijenti OTP banke d.d., korisnici Mastercard® kartica. Samo trebaju aktivirati uslugu OTP Zaokruži kako bi prilikom plaćanja davali doprinos za ovaj vrijedan cilj. Primjerice, račun u iznosu od 18,50 kuna se zaokružuje na 19,00 kuna pri čemu se razlika od 50 lipa izravno uplaćuje na donacijski račun otvoren isključivo za ovu namjenu. Dakle, najveći iznos koji se može zaokružiti tijekom jedne transakcije iznosi 99 lipa.
„Zaokruži je, možemo to tako reći, zaokružena priča o društvenoj odgovornosti OTP banke koju potičemo i razvijamo više od desetljeća. Ova godina je stavila fokus na važnost zdravstvenog sustava i ponosan sam što smo kao banka brzim odlukama u ovoj godini donirali 3 milijuna kuna bolnicama diljem Hrvatske. Svjesni smo naše uloge kao poslodavca u zajednicama u kojima živimo i radimo te smatramo da naš doprinos može i mora biti još i veći. Zato smo pokrenuli OTP Zaokruži kojim i našim klijentima želimo omogućiti da na jednostavan način budu donatori zdravstvenog sustava za boljitak djece diljem Hrvatske. Vjerujem da će vrijednost ovog programa biti prepoznata i da će nas se što više uključiti“, izjavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke d.d.
„U Mastercardu vjerujemo da male stvari mogu imati veliki utjecaj, a partnerstvo s OTP bankom d.d. je izvrstan primjer kako kreativna suradnja može rezultirati konkretnom pomoći lokalnoj zajednici. Sretni smo što predstavljamo ovaj program jer na taj način i u Hrvatskoj implementiramo Mastercardov globalni smjer pomaganja najranjivijima – djeci. Zato ovim putem pozivam korisnike naših kartica da pokažu svoje veliko srce i podrže program OTP Zaokruži", naglasio je Cosmin Vladimirescu, direktor kompanije Mastercard u Hrvatskoj i Rumunjskoj. „I nemojmo zaboraviti da nešto što se nama čini malo nekome uistinu može biti sve."