Potpora Veslačkom klubu Iktus

Veslački klub "Iktus" uspješno djeluje gotovo pola stoljeća; s radom je započeo 1967. pod imenom VK "Osijek", a 1972. ga mijenja u VK "Iktus". Baštinik tradicije veslanja koja u Osijeku seže u davnu 1892. godinu, u posljednjih nekoliko godina klub je dosegnuo dosad najbolje rezultate.

Svake godine u klupsku Školu veslanja upisuje se sve veći broj mladih, a klub želi obnovom i proširenjem zgrade klupskog doma trajno osigurati najbolje uvjete za treniranje mladim veslačicama i veslačima, kako bi se dobio dovoljno velik prostor za spremište za čamce, svlačionice i prostore za treniranje u zimskim mjesecima.

Na našem donacijskom natječaju VK "Iktus" je dobio potporu za rad s mlađim kategorijama veslača i razvijanje veslačkog sporta kroz treninge i nastupe na regatama, što su i opravdali svojim rezultatima na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske. Klub je ovu veslačku sezonu okrunio osvajanjem devet zlatnih, četiri srebrne i jedne brončane medalje. U kategorijama A kadeta i B juniora VK "Iktus" je najbolji u Hrvatskoj, a na državnom prvenstvu klub je zauzeo treće mjesto.