PortfoLion fond: nastavljaju investicije u startupove i organiziraju prvo virtualno natjecanje

Jedan od najvećih venture capital (VC), odnosno fondova rizičnog kapitala, u srednjoj i istočnoj Europi,  PortfoLion VC nastavlja s potragom za inovativnim startupovima i agilnim timovima kojima nudi vrijedno partnerstvo i podršku u razvoju poslovanja. Za početak poslovanja najvažnije je omogućiti platforme za učenje, povezivanje, razvoj poslovnih planova, praktične povratne informacije i razmjenu iskustava s uspješnim poduzetnicima i iskusnijim ulagačima što je još i izraženije u ovim nesigurnim vremenima. Upravo zato PortfoLion VC je odlučio organizirati svoj prvi virtualni Pitch Night, 8.svibnja u partnerstvu sa Startup Europe Networks i PODIM DX-om.

Uvodnik u natjecanje održat će Zach Coelius, koji će se uključiti iz SAD-a i pobliže objasniti svoj put od poduzetnika do investitora. Na tom je putu Zach vodio svoj startup tijekom krize 2008. godine kroz brojne izazove koje je uspješno prevladao, prodao svoju kompaniju i postao investitor u Cruise Automationu, milijardu dolara vrijednoj kompaniji koja je prodana General Motorsu.

Zach će se nakon toga pridružiti i panel raspravi na kojoj će uz njega sudjelovati i Andras Molnar (PortfoLion VC), Marvin Liao (Early Stage Investor, Tech Executive), Gyula Feher (Oktogon Ventures, ranije Ustream) i Istvan Csanady (Shapr3d) koji će raspravljati o stanju prikupljanja sredstava za investicije tijekom krize COVID-19 za poduzetnike i investitore s područja srednje i istočne Europe. 

Na samom natjecanju pet odabranih startupova imat će po pet minuta za predstavljanje svojih rješenja, poslovnih modela i planova razvoja, a uslijedit će neposredna povratna informacija stručnog savjetničkog kolegija kojeg čine Marvin Liao (Early Stage Investor, Tech Executive), Aurel Pasztor (PortfoLion VC), Krisztian Flautner (Banzai Cloud) i Jimmy Fong (SEON).

Pitch Night je idealan za sve startupove koji osim izvora financiranja traže i dodatnu vrijednost u vidu podrške od partnera za razvoj poslovanja, umrežavanja i stručnog savjetovanja. Natjecanje je otvoreno za sve dok je idealan kandidat onaj koji je pronašao tržište za svoj proizvod ili rješenje i traži financijsku podršku za svoj poslovni model, poboljšanje proizvoda/rješenja i daljnji razvoj poslovanja. Preferirane industrije su, ali ne isključivo, E-commerce, Big Data, IT infrastruktura, financijski software, AI i mehaničko učenje.

Prijave se zaprimaju do 6.svibnja do 12 sati putem poveznice. PortfoLion vrši selekciju kandidata i preporučuju da se prijave izvrše što ranije. Više informacija, kao i sam događaj možete pronaći i pogledati uživo putem platforme.

O PortfoLionu

PortfoLion je dio OTP grupe, fond je rizičnog kapitala i podružnica privatnog kapitala OTP banke i jedan je od najvećih privatnih ulagača u regiji Srednje i Istočne Europe. PortfoLion pruža tvrtkama stabilnu financijsku pozadinu kako bi olakšao njihov uspješan ulazak na tržište i međunarodnu ekspanziju. PortfoLion trenutno upravlja s preko 130 milijuna eura i s više od 20 tvrtki u svom portfelju. Fond surađuje s tvrtkama kroz više faza, prvenstveno u regiji CEE i SEE, ali također je otvoren za mogućnosti ulaganja iz cijele Europe.

Kontaktirajte nas pitchnight@portfolion.hu ili https://www.portfolion.hu/en/