My Baby stiže na INmusic #11!

Na INmusic festival stiže plesna senzacija My Baby – bend koji svojim plesnim ritmovima, gitarističkim blues solažama i hipnotičkim nastupom raspleše publiku u svakom dijelu svijeta!

Nizozemsko-novozelandska trojka My Baby iznenađujuća su kombinacija psihodeličnog bluesa, rocka i funka te raznih folk i plesnih ritmova – od zapadnoafričkih plemenskih plesnih elemenata preko indijskog ragasa do elemenata suvremene dance scene.
Bend je osnovan 2012. godine u Amsterdamu kada su brat i sestra Joost i Cato van Dyck, uz blues gitarista Daniela ''DaFreez'' Johnstona odlučili zajedno širiti zajedničku ljubav prema bluesu i plesnim ritmovima. Četiri godine nakon osnivanja mogu se pohvaliti s dva snimljena albuma, 150 svirki godišnje te brojnim obožavateljima koji su posebno aktivni putem društvenih mreža. Debitantskim albumom ''Loves Voodoo'' iz 2013. godine izrazili su protest protiv negativnih aspekata suvremenog društva, a pjesmama s drugog albuma "Shamanaid" iz 2015. godine nastavili su sa zanimljivom kombinacijom hipnotičkog vokala, ponavljajućih beatova i gitarističkih dionica. Britanske novine The Argus komentirali su kako je ''veoma rijetko da bend koji nastupa uživo uspije stvoriti atmosferu koja je obično rezervirana za glavne DJ-e večeri, ali The Baby to uspijeva''.
My Baby su poznati po zapanjujućim nastupima te zahvaljujući posebnom glazbenom i scenskom izričaju pobuđuju veliko zanimanje publike – kako fanova tako i onih koji ih prvi puta vide na pozornici. Rasplesali su publiku brojnih europskih velikih festivala, a ovoga ljeta stižu i na zagrebački INmusic! Iako na festivalskom prostoru ima raznih kutaka za odmor, vjerojatno će ostati prazni jer će repetativni plesni ritmovi grupe My Baby rasplesati i najumornije!

Osim uz My Baby, na jedanaestom izdanju INmusic festivala plesat će se uz izvođače: Florence + The Machine, PJ Harvey, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi i mnoge druge! Ljeto počinje na INmusic festivalu!

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.

Sve dodatne informacije dostupne su na www.inmusicfestival.com te na INmusicovim društvenim mrežama.