Pat Thomas & Kwashibu Area Band na INmusicu!

Pat Thomas, cijenjeni world music glazbenik te jedan od najboljih pjevača iz Gane nastupit će na OTP world stageu INmusic festivala!

 

Postoje trenutci kada svijet treba malo prekrasne glazbe, a Pat Thomas donosi upravo to! Rijetko tko svojom izvedbom može pobuditi takvu emociju kao što to može 'Zlatni Glas Afrike' i "prva rock zvijezda" iz Gane - Pat Thomas.
Podrijetlom iz Kumasija, Thomas je odrastao uz legendarnog afričkog glazbenika Kinga Onyina te je i sam vrlo rano počeo graditi svoju glazbenu karijeru kako samostalnim radom tako i surađujući s drugim afričkim glazbenicima. Zahvaljujući nizom suradnji s Ebom Taylorem tijekom sedamdesetih i osamdesetih njih dvojica postaju okosnica ganske Afrobeat i Afro-pop-funk scene. Sa svojim prepoznatljivim, paralelno snažnim i toplim, tečnim stilom pjevanja Pat Thomas jedan je od najcjenjenijih afričkih glazbenika.
Uz vokalne sposobnosti Pata Thomasa i world music ritmove publika INmusic festivala iduće ljeto čuti će djelić Afrike i njene povijesti. Pat Thomas and Kwashibu Area Band predstavit će i pjesme s istoimenog albuma iz 2015. godine. Album je nastao u suradnji s glazbenicima Kwameom Yeboahom (Cat Stevens band, Patrice) i Benom Abarbanelom Wolffom (Poets Of Rhythm, Ebo Taylor band), a pri realizaciju su sudjelovali i brojni drugi glazbenici uključujući i Thomasovu kćer Nanaayu. Iako s nekim novim aranžmanima i digitalno snimljen, album predstavlja suštinu zlate ere izvorne tradicionalne glazbe te obilježava više od 50 godina Thomasove karijere. Album je snimljen u Akri i produciran u Berlinu te je prvi album nekog ganskog glazbenika koji je izdan diljem svijeta.

 

Nastup Pata Thomasa i Kwashibu Area Banda dio je višegodišnjeg ciklusa "Multikulturalizam u glazbi". Projekt "Multikulturalizam u glazbi" nastoji kroz glazbu zrcaliti univerzalizam u raznolikosti, ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture.

 

Jedanaesti INmusic festival uveličat će Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Florence + The Machine, Motörhead, Yeasayer i još mnogi drugi!
INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.

Ulaznice za jedanaesti INmusic festival dostupne su putem službenog festivalskog web shopa. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije), dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi samo 200 kuna (+ troškovi transakcije).

Još uvijek su u prodaji i INmusic blagdanski paketi koji sadrže trodnevnu ulaznicu za INmusic #11, festivalsku majicu, vaučer OTP banke u vrijednosti 100 kuna za izradu ili nadopunu MasterCard® contactless prepaid kartice, dvije limenke Ožujskog piva, te etui za karticu. INmusic blagdanski paketi mogu se kupiti putem INmusicovog web shopa (369 kuna + troškovi dostave) ili u Dirty Old Shopu u Zagrebu (369 kuna).

Sve dodatne informacije dostupne su na www.inmusicfestival.com te na INmusicovim društvenim mrežama.