INmusic #11 najposjećeniji do sad!

Pretpostavljalo se i očekivalo, a sada je i službeno – jedanaestim izdanjem INmusic festival oborio je vlastiti rekord posjećenosti. Prema prvim procjenama, kumulativno je oko 85 000 posjetitelja uživalo u najdugovječnijem i najvećem hrvatskom open-air spektaklu. Festivalski kamp otvoren je do 24. lipnja u podne kada će se znati i ostvareni turistički rezultati odnosno broj ostvarenih noćenja u sedmodnevnom festivalskom kampu koji je i ove godine smješten na dva jarunska otoka. Prošle godine je jubilarno izdanje INmusica zabilježilo oko 10 000 noćenja u sedam dana, a obzirom na izniman interes i ove godine očekuju se slični rezultati.

Uz Florence Welch, INmusic #11 ugostio je još jednu glazbenu kraljicu – jedinstvenu i multitalentiranu umjetnicu PJ Harvey! Vrhunskim nastupom i jedinstvenim stilom na trenutke je publiku ostavljala bez daha dok su u drugom trenutku svi pjevali skupa s njom i mnogobrojnim glazbenim sastavom. Uz vrhunski prateći bend PJ Harvey je osim iznimnih vokalnih sposobnosti pokazala i svirački talent. Na premijernom nastupu u Hrvatskoj predstavila je presjek glazbene karijere te naravno – pjesme s najnovijeg hvaljenog albuma "The Hope Six Demolition Project". Alt rockeri Wilco također su zasvirali pjesme s najnovijeg albuma, a fanove su razveselili i svojim najvećim hitova. Mladi i taletirani The Kooks, koji su bili visoko na listi želje publike, energičnim su nastupom izmamili mnoge osmjehe, ali i vrisak djevojaka u publici. Pat Thomas je sa svojim The Kwashibu Area Band na OTP World stage donio raznolike egzotične note i ritmove na koje je bilo teško ne začagati.

Umjetnice iz grupe Žen svojim nastupom impresionirale su mnoge. Iznimo veseli i plesno raspoloženi bili su i članovi grupe Yeasayer, a zajedno s njima sretna je bila i mnogobrojna publika okupljena ispred OTP World stagea. Treći dan INmusica nastupili su i: Scarlet Notes, A Knockout Angle, Dječak iz vode, Nord, Phaneron, Sleepyheads, Huanastone, Kinetics i Scarabe. Za dobre plesne pokrete svih prisutnih svakako su se pobrinuli i uvijek dobro raspoloženi Gustafi, Shearwater i JoyCut. Dobra zabava do zore koja će zaključiti jedanaesto izdanje INmusica nastavlja se uz ritmove Yem kolektiva i sjajnim glazbenim programom koji za publiku bira DJ Ilko.

Osim što su sva tri dana bila sunčana te je oboren rekord posjećenosti još jedna dobra vijest je da će se INmusicova replika Teslinog tornja trajno nastaniti na Jarunu. Grad Zagreb prepoznao je atraktivnost prve svjetske replike Teslinog tornja te njegove kulturne i turističke potencijale (poput edukativnih izleta i turističkih izleta), a INmusic festival rado će zadržati Teslin toranj na Jarunu kao svojevrstan dar gradu, ali i svakodnevnu pozivnicu na iduća izdanja festivala.
Vidimo se na INmusic festivalu #12!