OTP LAB, inovacijski hub OTP banke, drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu Global Finance Magazina za najbolji financijski inovacijski lab u 2020. godini

Global Finance Magazin ovom nagradom odaje priznanje centrima za financijske inovacije koji ulažu u razvoj novih načina i koriste inovativne pristupe u svijetu financija kako bi razvili bankarske usluge i proizvode budućnosti. Na prestižnom međunarodnom polju, zajedno s laboratorijima za inovacije 34 globalne korporacije, poput Barclaysa, Boston Consulting Group, Citibank, Commerzbank, PayPal, UBS i Wells Fargo, stručni panel dodijelio je nagradu u kategoriji „Najbolji financijski inovacijski lab“ i to drugu godinu zaredom OTP LAB-u čime je ponovno potvrđena izvrsnost ovog huba.

„Ova priča o uspjehu predstavlja izvrsnu poruku i služi kao dobar primjer kako OTP banka podržava razvoj i primjenu dobrih ideja s ciljem pružanja pravovremenog pristupa najnovijim inovacijama klijentima banke s ciljem poboljšavanja njihovog  korisničkog iskustva. Takvo postignuće na međunarodnom polju potvrđuje da je banka donijela dobru odluku kad je prije tri godine uspostavila OTP LAB“, rekao je generalni direktor OTP banke Péter Csányi komentirajući značaj nagrade.

"Ostvarili smo izvanredno postignuće, koje će također dati novi zamah i nadahnuće za naše stalne napore. Posebno je važno u trenutnoj situaciji omogućiti klijentima još bolji i sigurniji pristup bankarskim uslugama te ih upoznati s najnovijim tehnologijama. Dobar primjer za to je automatizirano rješenje koje je u roku od tri tjedna razvio tim za automatizaciju robotskih procesa OTP LAB-a, a koje automatski upravlja zahtjevima desetaka tisuća klijenata koji su se opredijelili za moratorij otplate kredita”, rekao je András Fischer, direktor inovacija u OTP banci.

OTP banka osnovala je OTP LAB prije tri godine kako bi podržala proces provedbe inovativnih ideja svojih zaposlenika u praksi i uključila se sa startupovima, inovativnim tehnološkim tvrtkama i obrazovnim institucijama u potragu za pionirskim rješenjima i mogućnostima. Dinamičnim operacijama i ubrzavanjem procesa digitalizacije OTP LAB okuplja i razvija razvojne ideje u banci i šire, a u tri godine od svog osnutka razvio se u vodećeg pružatelja inovacija. To jasno pokazuje činjenica da je interes za međunarodni program suradnje bankarske grupe u porastu, kako među članovima OTP bankarske grupe tako i širom globalne startup zajednice. U okviru OTP startup partnerskog programa, banka je do sad uspostavila veze s više od 850 startup tvrtki i pokrenula pilot-projekte s više od 30 njih. Program nudi platformu, prostore i kad je to potrebno, ljudske i financijske resurse te uključivanje stručnjaka OTP banke u provedbu ideja.

Za više informacija posjetite OTP LAB.