OTP grupa širi poslovanje u Crnoj Gori

Potpisan je ugovor o kupnji kojom će Crnogorska komercijalna banka, podružnica mađarske OTP banke, steći većinski udio u Société Générale Montenegro banci, crnogorskoj podružnici grupe Société Générale. 

S tržišnim udjelom od oko 11,5 posto, Société Générale Montenegro četvrta je najveća banka na crnogorskom tržištu i univerzalnom ponudom aktivna je u prodajnom i korporativnom segmentu. Ovom se transakcijom dodatno jača tržišni položaj OTP grupe u Europi, a posebno na području središnje i istočne Europe.

Očekuje se da će financijski proces stjecanja većinskog udjela biti dovršen sljedećih mjeseci, ovisno o svim potrebnim regulatornim odobrenjima.

###

OTP grupa prisutna je u devet zemalja središnje i istočne Europe. Nedavnom akvizicijom u Moldaviji, kao i skorašnjom u Albaniji, poslovanje se širi na područje jedanaest zemalja. Osim danas najavljene akvizicije u Crnoj Gori, krajem prošle godine OTP grupa je potpisala sporazum i o akviziciji u Srbiji, čime će dodatno ojačati svoje tržišne položaje u tim zemljama.