OTP grupa i ove godine traži startup partnere: prijave su otvorene

Predana razvoju inovacija, mađarska OTP grupa ove godine po peti put pokreće svoj međunarodni program startup suradnje - OTP Startup Booster Program. Višenamjenska inicijativa koja usmjerava inovativna rješenja od osmišljavanja poslovnih potreba sve do uvođenja – otvorena je za startupove iz cijelog svijeta s već potvrđenim proizvodima ili tvrtke u fazi intenzivnog širenja. Uključujući različita područja bankarske grupe, OTP nastoji potaknuti suradnju usmjerenu ka cilju, poslovanju i provođenju pilot projekata s uspješnim kandidatima. Prijave startupova primaju se od 7. ožujka do 11. travnja.

Ovo je peti put da OTP grupa najavljuje svoj međunarodni startup program. Uspješni kandidati na OTP Startup Booster Program mogu uživati u nizu pogodnosti: osim pilot projekta s bankarskom grupom, mogu sudjelovati u stručnoj radionici, dobiti internu i vanjsku mentorsku podršku te imati pristup brojnim mogućnostima umrežavanja. OTP LAB – odgovoran za koordinaciju programa na razini cijele grupe – u razdoblju od početka siječnja do sredine veljače prikupio je više od 150 poslovnih potreba i tema za koje u suradnji s odabranim startupovima traži inovativna rješenja.

Uz kategorije tema koje se odnose na tradicionalne uloge financijskih institucija koje smo vidjeli prethodnih godina, ove godine prioritet se daje na tzv. izvanbankarska rješenja i inovacije koje podržavaju održivost i ekološki osviješteni svakodnevni život klijenata i banke.

Za ovogodišnji Startup Booster Program, banka poziva prijave startupova na sljedeće teme:

• korisničko iskustvo i korisnička usluga;

• povećanje interne učinkovitosti;

• inovacije specifične za proizvode povezane uz retail bankarstvo;

• inovacije specifične za proizvode  povezane uz korporativno bankarstvo;

• izvanbankarska rješenja (beyond banking) i održivost;

• potpuno nova i disruptivna rješenja vezana uz bankarski sektor koja nisu obuhvaćena nijednom od navedenih kategorija.

Odabir startupova i ove će se godine odvijati u tri faze:da bi se prijavili, startupovi moraju ispuniti prijavni obrazac dostupan online, a nakon pregleda prijavljenih, odabrani startupovi imat će priliku susresti se s predstavnicima specijaliziranih područja u online intervjuu. Predstavnike 25-30 najboljih startupova OTP grupa će pozvati na završne Selekcijske dane, koji se planiraju održati u Budimpešti krajem svibnja, u Akvárium Klubu, uz osobno prisustvo.

Ponosan sam što OTP Startup Booster Program mobilizira cijelu grupu, uključujući međunarodne banke kćeri, kako bi podržali širenje inovativnih financijskih rješenja u cijeloj regiji. Posebno je drago što vidimo sve više prijavljenih i još bolju suradnju s našim startup partnerima svake godine", rekao je András Fischer, voditelj Inovacijskog odjela OTP banke (OTP LAB) u Mađarskoj.

Pilot razdoblje suradnje sa startupovima počinje 5. rujna 2022. i traje do 25. studenoga 2022. Na online Demo danu, koji je zakazan za 30. studenoga, startupovi će imati priliku predstaviti svoja postignuća u prethodna tri mjeseca upravi OTP grupe, investitorima te stručnjacima za inovacije iz niza velikih domaćih i međunarodnih tvrtki. Nakon Demo dana, startupovi koji će predstaviti najperspektivnije programe moći će započeti s realizacijom svojih proizvoda između 1. siječnja i 30. lipnja 2023. s članom OTP bankarske grupe, u okviru dugoročnog partnerskog ugovora.

Detalji programa dostupni su na www.otpstartup.com.