OTP banka: Zeleno svjetlo za one koji pomažu

OTP banka d.d. pokrenula je inicijativu „Zeleno svjetlo za one koji pomažu“ kao intuitivni nastavak svojih dosadašnjih aktivnosti usmjerenih ublažavanju poteškoća i izazova nastalih uslijed epidemije uzrokovane COVID-19 virusom. Kriza uzrokovana epidemijom izazvala je dodatne teškoće onima koji se inače suočavaju s teškim životnim uvjetima ili imaju zdravstvenih problema. OTP banka je pokrenula ovu inicijative kako bi podržala rad lokalnih udruga koje u svojim zajednicama prepoznaju zaposlenici banke. Ova jedinstvena inicijativa povezuje uključenje zaposlenika, temeljne vrijednosti banke i društvenu odgovornost.

OTP banka je osigurala sredstva namijenjena upravo onim lokalnim udrugama i projektima čiji je doprinos zajednici u skladu s vrijednostima banke: izvrsnosti, pouzdanosti, odgovornosti i timskim duhom. O nominacijama i dodjeli donacija odlučuju zaposlenici banke koji u tim zajednicama rade i žive te su svjedoci svakodnevnih potreba svojih sugrađana. U dosadašnja dva ciklusa donacija zaposlenici su prepoznali 16 projekata i udruga diljem Hrvatske. Na taj način su podržali rad pučkih kuhinja u Slavoniji, osigurali paket pomoći za beskućnike grada Splita, Velike Gorice i Rijeke, podržali rad HGSS-a Split,  podržali prijevoz žena na kemoterapiju, omogućili održavanje predstava za djecu s poteškoćama u razvoju, pomogli oboljele osobe u Međimurskoj županiji, podržali besplatan prijevoz bolničkog osoblja na području Splita, omogućili psihološku potporu djeci, pomogli poboljšanju uvjeta siromašne i nezbrinute djece, podržali nesebičan rad DVD-a i sve ostale aktivnosti raznih heroja koji nesebično daju ulažu svoje vrijeme i znanje za pomoć drugima.

U timovima zajedno sudjeluju zaposlenici i menadžeri iz svih sektora i regija banke, a Slaven Celić, član Uprave OTP banke podijelio je svoje iskustvo: "U ovom izazovnom razdoblju promjena i nesigurnosti jedno je sigurno, a to je da smo postali svjesniji povezanosti s lokalnim zajednicama u kojima radimo i živimo. Za mene je ovo doista jedno novo i lijepo iskustvo jer su u proces bili uključeni kolege s kojima možda ne bih imao prilike komunicirati pa svakako podržavam nastavak programa."

Od početka krize s koronavirusom u Hrvatskoj, OTP banka d.d. donirala je ukupno 2,9 milijuna kuna bolnicama u raznim krajevima Hrvatske, a kako bi im olakšala suočavanje s ovim iznimno teškim okolnostima. Uz navedene donacije, banka je dodatno kroz program vjernosti OTPetica omogućila i klijentima da se uključe te da svojim prikupljenim bodovima, a koje će banka unovčiti u iznosu do milijun kuna, doniraju sedam hrvatskih bolnica.