Stipendiramo učenike i studente s 500.000 kuna

U okviru programa "Zeleno svjetlo za znanje" OTP banka i ove godine stipendira studente slabijeg imovinskog stanja. U proteklih šest godina banka je za ovaj program izdvojila više od tri i pol milijuna kuna.

U akademskoj godini 2015./2016. OTP banka s 500.000 kuna pomaže 84 učenika i studenta slabijeg imovinskog stanja s područja gradova Zadra, Siska, Benkovca i općina Župa dubrovačka, Nuštar, Jakšić i Kneževi Vinogradi. Stipendije su dodijeljene putem natječaja, a kriteriji su bili materijalni i socijalni položaj te opći uspjeh u školovanju. Projekt stipendiranja studenata slabijeg imovinskog stanja realiziran je u partnerstvu s predstavnicima lokalne uprave i samouprave, što znači da se banka kao partner priključila njihovim postojećim programima stipendiranja u ovoj akademskoj godini.

U okviru svog programa "Zeleno svjetlo za znanje" OTP banka već šest godina za redom stipendira studente slabijeg imovinskog stanja u suradnji s predstavnicima lokalne uprave i samouprave. Na taj način banka je stipendijama i drugim darovanjima izdvojila više od tri i pol milijuna kuna za bolje uvjete školovanja i ulaganja u  edukaciju.

U sklopu istog programa OTP banka donirala je 50.000 kuna Zakladi dr. Ivan Novak, koju je osnovao Grad Čakovec s ciljem pomoći učenicima i studentima koji odlaze na državna i međunarodna natjecanja te olimpijade znanja. Zaklada nosi ime jednog od najznamenitijih Međimuraca koji je pomagao obrazovanje siromašnih sugrađana.