OTP banka postaje platinasti sponzor hrvatskih olimpijaca

Na temelju petogodišnjeg ugovora koji su u Zagrebu potpisali predsjednik Uprave OTP banke d.d. Balázs Békeffy i glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač, OTP banka postaje platinasti sponzor hrvatskih olimpijaca.

Pri kraju ove, predolimpijske godine, OTP banka je aktivnosti u poticanju razvoja sporta u Hrvatskoj odlučila podići na još višu razinu. Naime, uz brojne profesionalne, ali i amaterske i dječje sportske klubove kojima je dugogodišnji sponzor ili donator, prije četiri godine pokrenut je i natječaj za stipendiranje studenata sportaša, mladih ljudi koji, uz akademsku izvrsnost, ostvaruju i vrhunske sportske rezultate. Novi iskorak u podršci koju daje hrvatskom sportu OTP banka je napravila prošle godine sponzorstvom vaterpolskog Europskog prvenstva u Splitu. Sada nastavlja s još jačom podrškom hrvatskom sportu.

- OTP banka od svog osnivanja dokazuje kako je pouzdan partner u poslovanju i vrijedan član zajednica u kojima poslujemo. Podržavamo različite lokalne sportske klubove, natjecanja, potičemo bavljenje sportom kod djece i mladih. Dajemo stipendije studentima sportašima. Kod naših klijenata smo prepoznati kao banka koja podržava sport, a u 2022. godini kada smo podržali Europsko prvenstvo u vaterpolu održano u Splitu dokazali smo kako smo banka i za najveća sportska događanja. I naravno da želimo učiniti još jedan korak naprijed. Vjerujemo da su Hrvatski olimpijski odbor i njegove inicijative u potpunosti u skladu s našim vrijednostima, stoga smo i odabrali upravo HOO za ovaj naš sljedeći korak. Naime, u olimpijskoj godini želimo pružiti i financijsku potporu našim olimpijcima. OTP je već u partnerstvu s olimpijskim odborima u Sloveniji i Srbiji, a sada smo se pridružili i hrvatskoj olimpijskoj obitelji - istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora predsjednik Uprave OTP banke d.d. Balázs Békeffy.

Obraćajući se u ime krovnog udruženja hrvatskog sporta, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša je izjavio:

- Zadovoljstvo mi je sudjelovati na događaju kojim se povezuju dva iznimno uspješna gospodarska sektora u Hrvatskoj - sport i bankarstvo. Kao jedna od najzastupljenijih banaka na hrvatskom tržištu, a uz to i dokazani prijatelj sporta i olimpizma, OTP banka je prepoznala vrhunskog partnera i u hrvatskim olimpijcima. Vjerujem da će buduća suradnja biti na obostranu korist i da će već Olimpijske igre u Parizu iduće godine pokazati kako je odluka o ulasku OTP banke u hrvatsku olimpijsku obitelj sa statusom platinastog sponzora - odličan poslovni potez. Isto tako, vjerujem da ćemo nakon Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028. godine, razgovarati  o nastavku partnerstva koje smo danas sklopili. 

Potpisivanju ugovora nazočili su i proslavljeni hrvatski olimpijci: Giovanni Cernogoraz, Martin i Valent Sinković te Damir Martin, a svi oni izrekli su zahvalu OTP banci na značajnoj podršci hrvatskom sportu.

Uz blagdanske čestitke, predsjednik Uprave OTP banke d.d. Balázs Békeffy izrekao je hrvatskim sportašima i „olimpijske želje“:

- Znamo da bez posvećenosti i ogromnog truda nema vrhunskih rezultata, ni u poslu, ni u sportu. Zato sam izuzetno ponosan što ćemo uz svoje ime od sada isticati pripadnost olimpijskoj obitelji. Naravno, svim sportašicama i sportašima na predstojećim Olimpijskim igrama želim puno uspjeha. Iako se slažem da je najvažnije sudjelovati, našem timu želim što veći broj medalja u Parizu!

 HOO