OTP banka - poslodavac prvog izbora!

Portal MojPosao već godinama provodi najveće employer brand awerness istraživanje u Hrvatskoj o najatraktivnijim poslodavcima u Hrvatskoj. Ponosni smo što je OTP banka u kategoriji poslodavaca u financijskim djelatnostima i djelatnostima osiguranja svrstana među poslodavce prvog izbora!

Ovo opsežno istraživanje je provedeno u periodu od svibnja 2023. do siječnja 2024. godine na uzorku više od 24000 ispitanika, a temeljilo se isključivo na percepciji ispitanika o samim tvrtkama i njihovom slobodnom izboru. Dodatno, u istraživanju ispitanicima nisu unaprijed ponuđeni nazivi tvrtki. Cilj istraživanja bio je saznati koji su poslodavci na hrvatskom tržištu rada najatraktivniji općoj javnosti i zbog čega te istaknuti one koji su najviše napredovali.

Prema mišljenju ispitanika tri najvažnija razloga atraktivnosti poslodavca su prilika za napredak u struci (49,45 %), sigurnost radnog mjesta (44,83 %) i dobri međuljudski odnosi na radnom mjestu (35,42 %). Ponosni smo što smo prepoznati kao poslodavac s upravo ovim osobinama, a posebno želimo istaknuti kako nam je ravnoteža, balans između poslovnog i privatnog života izuzetno bitan te stoga kontinuirano uspostavljamo nove načine kako bi svi naši zaposlenici to postigli. Fleksibilno radno vrijeme, rad od kuće, neradne subote za naše poslovnice, kao i slobodni dani za sve značajne životne događaje, od kretanja u vrtić ili školu djeteta po do školovanja ili edukacije su samo od nekih inicijativa koje smo ostvarili i već implementirali, a kontinuirano aktivno radimo na uspostavi daljnjeg napretka našeg radnog okruženja.