Donacija Općoj bolnici Zadar

OTP banka donirala je 150.000 kuna za kupnju video kolonoskopa za potrebe Odjela za interne bolesti Opće bolnice Zadar.

Kako bi pripomogla modernizaciji Opće bolnice Zadar te pružanju bolje zdravstvene usluge pacijentima, OTP banka je donacijom od 150.000 kuna sudjelovala u kupnji digitalnog video kolonoskopa za Odsjek gastroenterologije Odjela za interne bolesti. Na prigodnoj svečanosti član Uprave OTP banke Slaven Celić predao je aparat v.d. ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Nevenu Birkiću.

Osim ove samostalne donacije, OTP banka već niz godina sudjeluje i u aktivnostima zadarskih gospodarskih tvrtki usmjerenim na nabavu i doniranje najmodernije medicinske opreme Općoj bolnici Zadar s ciljem povećanja zdravstvenog standarda te ustanove. Tako je sudjelovala u akciji prikupljanja sredstava za kupnju rendgenske aparature za dijagnostiku i liječenje bolesti krvnih žila srca, kupnju endoskopskog ultrazvuka za potrebe Odsjeka gastroenterologije  Odjela za interne bolesti te za kupnju uređaja za izvantjelesno mrvljenje bubrežnih kamenaca za potrebe Odjela urologije.

Donacijama u sklopu programa „Zeleno svjetlo za zdravlje“ OTP banka već godinama pruža potporu zdravstvenim ustanovama u unapređenju zdravstvene skrbi pacijenata i poboljšanju kvalitete života lokalnih zajednica. U proteklih pet godini OTP banka je s više od milijun kuna pomogla opremanje bolnica i bolničkih odjela diljem Hrvatske.  

 

Kontakt osoba za medije:
Danijela Omelić
tel: 072 201 697
e-mail: danijela.omelic@otpbanka.hr