OTP banka donira 1,5 milijun kuna zagrebačkim bolnicama

OTP banka d.d. donirala je po 750 000 kuna KBC-u Zagreb i KBC-u Sestre milosrdnice u svrhu pomoći obnove oštećene medicinske opreme, uređaja i objekata organizacijskih jedinica centara. 

Zagrebačke bolnice pretrpjele su velike štete u nedjeljnom potresu. U ovim izvanrednim uvjetima dok svi koji rade u zdravstvenom sustavu ulažu iznimne napore u suzbijanju pandemije uzrokovane virusom Covid-19 i brinu o zdravlju naših sugrađana, štete od potresa su još više otežale njihov rad. S obzirom na značaj ovih kliničkih bolničkih centara, kao i na broj pacijenata o kojima skrbe, OTP banka osjeća odgovornost i potrebu pomoći u saniranju štete nastale u potresu.

„Svi mi u OTP banci suosjećamo s liječnicima, medicinskim osobljem bolnica i pacijentima koji su u ovim teškim uvjetima morali napustiti bolničke prostore i izložiti se dodatnom stresu. Iznimno cijenimo sve napore koje zdravstveni djelatnici ulažu u liječenje svih pacijenata u ovim teškim okolnostima. Nadamo se da ćemo ovom donacijom pomoći da zagrebačke bolnice što prije osposobe svoje prostore za nastavak njihovog hvalevrijednog rada. Cijenimo sve što svakodnevno radite za nas i naše zdravlje“, izjavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke d.d.

„U potresu je najviše pogođen Odjel za novorođenčad u Klinici za ženske bolesti i porode na lokaciji Petrova. Uz to vrlo teška oštećenja nastala su na lokacijama Šalata (Klinika za ortopediju i Klinika za dermatovenerologiju) i Jordanovac (Klinika za plućne bolesti i Klinika za torakalnu kirurgiju). Prioritet nam je briga za novorođenčad i njihove majke. Stoga Vam od srca u ime svih djelatnika KBC-a Zagreb zahvaljujemo na ovoj vrijednoj donaciji koja će biti iskorištena za sanaciju oštećenog Odjela za novorođenčad i rađaonice u Petrovoj 13“, stoji u poruci ravnatelja KBC-a Zagreb prof. dr. sc. Ante Ćorušića.

„Nažalost, svi djelatnici KBC Sestre Milosrdnice i naši pacijenti suočavaju se s dodatnim teškoćama uslijed posljedica potresa koji nas je pogodio. Zahvaljujemo OTP banci na ovoj vrijednoj donaciji koja će nam pomoći u otklanjanju šteta u našim bolnicama“, izjavio je prof.dr.sc. Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice.