OTP banka d.d. sa 700.000 kuna pomaže studente

OTP banka d.d pomaže studente slabijeg imovinskog stanja i nagrađuje izvrsnost u sportu stipendirajući redovite studente s iznimnim sportskim postignućima.

U okviru programa "Zeleno svjetlo za znanje" OTP banka d.d. i u akademskoj godini 2019./2020. sa 700.000 kuna pomaže studente slabijeg imovinskog stanja i studente - sportaše. Projekt stipendiranja studenata slabijeg imovinskog stanja realiziran je u partnerstvu s gradovima Split, Zadar, Sisak i Čakovec, općinama Župa dubrovačka, Bilje i Jakšić te Sveučilištem u Zadru  i Caritasom Dubrovačke biskupije, što znači da se banka kao partner priključila njihovim postojećim programima stipendiranja u ovoj akademskoj godini. Stipendije su dodijeljene putem natječaja, a kriteriji su bili materijalni i socijalni položaj te opći uspjeh u školovanju.

Već dugi niz godina OTP banka d.d. provodi svoj program "Zeleno svjetlo za znanje"  kako bi djeci i mladima u različitim dijelovima Hrvatske osigurala bolje uvjete školovanja. U proteklih deset godina banka je za ovaj program izdvojila više od šest milijuna kuna.

U akademskoj godini 2019./2020. OTP banka d.d. je otišla i korak dalje želeći svojim „Zelenim svjetlom“ potaknuti i izvrsnost u sportu među studentskom populacijom dodatno stipendirajući studente, njih četvero, koji uz to što su redovni studenti na nekom od hrvatskih sveučilišta ostvaruju i zapažene sportske rezultate.