OTP banka d.d. potpisala ugovore s Primorsko – goranskom županijom za provedbu kreditnih programa u suradnji s HBOR-om i uz subvenciju kamate od strane županije

OTP banka d.d. je potpisala ugovore s Primorsko-goranskom županijom koja u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak nudi programe kreditiranja poduzetnika usmjerene mladima, ženama i početnicima te obrtnicima uz sudjelovanje županije u subvencioniranju kamatne stope.

Povezanost s lokalnom zajednicom temeljna je vrijednost kojoj OTP banka pridaje veliku pozornost, od odobravanja kredita do upravljanja štednjom i rizicima, ali i u projektima kroz koje nastoji doprinijeti razvoju lokalnih zajednica u kojima posluje.

U skladu sa svojom politikom poticanja poduzetništva, kao jednog od glavnih pokretača gospodarskog napretka, OTP banka je 21. lipnja potpisala Ugovore s Primorsko – goranskom županijom za provedbu kreditnih programa u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak i uz subvenciju kamate od strane županije, po programima „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ i „Obrtna sredstva“.

Za program „Obrtna sredstva“ Primorsko-goranska županija subvencionira kamatnu stopu  s jednim postotnim poenom godišnje, fiksno na kredite do tri godine (uključujući poček do jedne godine), bez revolving kredita, iznosa od 100.000 do 700.000 kuna.

Za program „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ Primorsko-goranska županija subvencionira kamatnu stopu s dva postotna poena godišnje, fiksno, na kredite do deset godina (uključujući poček do jedne godine) iznosa od 200.000 do 700.000 kuna.

Potpisivanjem ovih ugovora, OTP banka nastavlja pružati podršku obrtnicima i poduzetnicima kojima korištenje ovih programa omogućuje lakše pokretanje poslovanja nakon krize uzrokovane pandemijom uz realizaciju povoljnijih uvjeta korištenjem obrtnih sredstva.