Održan 19. SPLIT HALF MARATHON uz podršku OTP banke

Maraton klub Marjan je po 19. put uspješno organizirao manifestaciju SPLIT HALF MARATHON koja se održala od 22. do 24. veljače 2019. na osunčanim ulicama Splita.

Tijekom tri dana trajanja manifestacije održao se sportski sajam Start, humanitarna utrka „dm dječje milje“ za djecu uzrasta 6 do 15 godina, „Trofej Slobodne Dalmacije“ - utrka na 5 km, utrka polumaratona i štafetnog polumaratona te dodjela medalja i završna zabava.

U glavnim utrkama 19. Split Half Marathona sudjelovalo je 2 810 trkača, 2 450 u utrkama polumaratona i štafetnog polumaratona i 360 u utrci Trofej Slobodne Dalmacije. Među sudionicima se našao cijeli niz poznatih osoba, kako iz javnog života tako i iz sportskog : Borut Pahor – predsjednik Republike Slovenije, Andro Krstulović Opara – gradonačelnik Grada Splita, Matija Posavec – župan Međimurske županije te Nenad Periš, Igor Boraska, Marko Žaja i Damir Primorac. Ove godine je sudjelovao i running tim Europske Centralne Banke s više od 20 članova, a ostvarena je i nova suradnja s Moskovskim maratonom čiji su predstavnici sudjelovali u utrci i na sajmu.

OTP banka je kao sponzor uručila jednu od nagrada, a ove godine je Splitski polumaraton prvi put dodijelio medalju i posljednjem natjecatelju, odnosno, prvom odozada.