Odabrano je devet sudionika OTP Startup Programa

Devet startup i scaleup društava spremnih za tržište imat će priliku surađivati s OTP bankom u Mađarskoj u okviru druge serije međunarodnog startup programa. Tijekom tromjesečnog programa tvrtke će moći testirati svoje proizvode i usluge uz potporu nekoliko odjela banke, dok istovremeno mogu dokazati svoju zrelost i spremnost na razvoj dugoročne suradnje s ovom bankarskom grupacijom.

Prijave za drugi međunarodni startup i scaleup program mađarske OTP banke bile su otvorene od listopada prošle godine, a velik broj tvrtki odlučio je iskoristiti ovu priliku: prijave je podnijelo ukupno 310 tvrtki iz 65 različitih zemalja. Nakon intervjua putem interneta, predstavnici 30 tvrtki pozvani su na selekcijski kamp, koji je od 16. do 17. siječnja održan u Budimpešti, kako bi predstavili svoje poslovanje i predložene razvojne projekte banci.

Naposljetku, na temelju odluke stručnog žirija, devet najperspektivnijih startup i scaleup tvrtki imat će priliku sudjelovati u programu s mogućnošću daljnjeg razvoja svojih rješenja u pilot projektima koji se provode zajedno s bankom i demonstrirajući kako njihovi proizvodi ili usluge odgovaraju bankovnom okruženju.

Startup tvrtke su pozvane da podnesu svoje prijave u sljedećim područjima 5 + 1: Napredni alat za podatke i analitiku, Korisničko iskustvo i servisiranje, Interna učinkovitost, Otvoreno bankarstvo i sigurnost, Inovacije proizvoda i Ostala inovativna rješenja koja se ne uklapaju u ove kategorije, a ipak su korisna za financijski sektor.

Aktivnosti odabranih tvrtki također su povezane s tim predmetnim područjima. Na primjer, Alyne SaaS razvija digitalnu platformu za učinkovitu zakonsku usklađenost i upravljanje rizicima, dok SymbaSync i Staffino podržavaju inovativno upravljanje procesima ljudskih resursa i korisničkom uslugom. Prvi nastoje uspostaviti nove temelje za procese regrutiranja i sastavljanja projektnih timova, dok su drugi razvili inovativno rješenje za povratne informacije kupaca, koje je ključno za održavanje kvalitete i motivacije zaposlenika. Aktivnosti Talk-A-Bot-a su slične: platforma koju je dizajnirao međunarodno priznati startup podržava razvoj chatbotova koji ispunjavaju širok raspon funkcija kao i automatizaciju zadataka korisničke službe.

Tresorit je razvio višestruko nagrađivano sigurno rješenje za pohranu i dijeljenje datoteka temeljeno na oblaku za povjerljive datoteke, što može povećati učinkovitost svakodnevnih aktivnosti nekoliko odjela banke, dok Evrotrust pruža usluge vezane uz daljinsku identifikaciju korisnika i elektroničku autentifikaciju, što može stvoriti nove mogućnosti u području internetskog bankarstva.

Kasko pruža pomoć osiguravajućim društvima i njihovim partnerima u razvoju fleksibilnih i inovativnih usluga osiguranja, dok Bluecode nastoji dodatno pojednostaviti plaćanje putem mobilnih telefona u trgovinama s mobilnim sustavom plaćanja koji se temelji na barkodu. Naposljetku, tim HeatVentorsa, pokretača koji je revolucionirao skladištenje energije, osmislio je inovativni sustav za pohranu topline s promjenom faze koji može transformirati hlađenje i grijanje poslovnica i poslovnih zgrada banke.

„Glavna ciljna skupina programa su zrelije tvrtke koje se bave sveobuhvatnim razvojem koji nadilazi opseg klasičnih inovacija proizvoda, a koje mogu pružiti dugoročnu potporu naporima banke da poveća učinkovitost svog poslovanja i osigura pružanje podrške širem rasponu korisničkih potreba. Tijekom tri mjeseca trajanja programa nastojimo pružiti najvišu razinu profesionalne podrške uključenim tvrtkama, razviti najužu moguću suradnju s njima ”, rekao je András Fischer, voditelj Odjela za maloprodajne inovacije mađarske OTP banke.

Devet tvrtki iz šest zemalja (Njemačke, Austrije, Bugarske, Mađarske, Velike Britanije i Slovačke) mogu započeti s radom početkom ožujka, uz višestruku podršku OTP banke. Tijekom tromjesečnog razdoblja u akceleratoru, predstavnici tvrtki također će sudjelovati u tri tematska tjedna, uključujući treninge, radionice i individualne mentorske sastanke prilagođene njihovim prethodno ispitanim potrebama, kako bi se pomoglo proširiti njihove baze znanja. Javni susreti otvoreni za širu publiku, kao i gostujući predavači na raznim događajima, pružit će im dodatna stručna znanja i mogućnosti za umrežavanje. Na kraju tromjesečnog razdoblja, na Demo danu koji će se održati 23. svibnja, tvrtke će široj publici predstaviti naučene lekcije i rezultate postignute tijekom pilot razdoblja.

Za više informacija o programu molimo posjetite www.otpstartup.com.