Obavijest korisnicima usluge najma sefa

Sukladno Zakonu o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima (NN, br.  68/18, 2/20, 46/20 i 47/20) banka je, uz dosadašnje podatke o otvorenim računima i oročenim depozitima, u obvezi dostavljati i podatke o korisnicima sefova (vlasnicima i ovlaštenim osobama) u Jedinstveni registar računa koji se vodi kod Financijske agencije za fizičke i pravne osobe.

Kako bi bila u mogućnosti ispuniti navedene regulatorne obveze banka mora raspolagati točnim i ažurnim osobnim podacima korisnika sefa.

Banka je obvezna najkasnije do 1. rujna 2020., uskladiti propisane podatke korisnika sefa (vlasnika i ovlaštenika).

Ukoliko zbog nedostatka podataka banka ne bude u mogućnosti iste uskladiti, sukladno odredbama Pravilnika o Jedinstvenom registru računa obvezna je raskinuti ugovor o sefu.

Također, klijenti su obvezni pravodobno obavijestiti banku o promjenama osobnih podataka te banci dostaviti i određene dodatne podatke u svrhu izvršenja zakonskih obveza.

Ljubazno vas molimo da na vrijeme provjerite i ažurirate svoje podatke kao i podatke o ovlaštenim osobama po vašim sefovima, kako biste i nakon 1. rujna 2020. mogli nesmetano koristiti vaše bankovne usluge.

Sve dodatne informacije možete doznati na besplatnom info broju telefona 0800 21 00 21.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.