Obavijest korisnicima kredita u CHF

Na temelju Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju (NN 102/15), dana 13.11.2015.g.  OTP banka je sudionicima kredita dostavila prijedlog izračuna konverzije kredita s valutnom klauzulom u CHF u kredit s valutnom klauzulom u EUR s pripadajućom dokumentacijom:

  • otplatni plan za kredit s valutnom klauzulom u EUR
  • promet uplata po kreditu
  • prijedlog dodatka ugovoru o kreditu.

Obavještavamo cijenjene klijente da smo na temelju naputka Hrvatske narodne banke i važećih propisa koji uređuju postupak konverzije kredita, izvršili odgovarajuće izmjene odredbi dodatka ugovora o kreditu te smo korisnicima kredita preporučenom pošiljkom uz povratnicu dostavili novi izmijenjeni dodatak Ugovoru o kreditu,  koji će se primjenjivati u slučaju prihvaćanja konverzije kredita.

Sukladno članku 19.e stavak 5 Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju, korisnici kredita dužni su u roku 30 dana od primitka izračuna konverzije (koji je dostavljen dana  13.11.2015.g.), preporučenom pošiljkom uz povratnicu ili osobno obavijestiti banku o prihvaćanju konverzije.

Ukoliko ste već dostavili banci potpisanu Izjavu o suglasnosti za izvršenje radnje kojom se provodi konverzija kredita s valutnom klauzulom u CHF u kredit s valutnom klauzulom u EUR, nije potrebno ponovno dolaziti u banku radi prihvaćanja izmijenjenog prijedloga dodatka ugovoru o kreditu. Banka će novi dodatak ugovoru primijeniti prilikom pripreme dokumentacije za provedbu konverzije i obavijestiti klijente o terminu za provedbu konverzije i potpisivanja dodatka ugovoru o kreditu. 

Za sve dodatne informacije molimo Vas obratite se u poslovnicu u kojoj ste ugovorili kredit ili na telefon Kontakt centra OTP banke 072 201 555.