Na donacijskom natječaju OTP banke odabrano 37 projekata

OTP banka je u okviru svog programa “Zeleno svjetlo za… bolje društvo“ na javnom natječaju za dodjelu donacija odabrala 37 projekata kojima će dodijeliti 500.000 kuna.   

OTP banka je, već devetu godinu za redom, organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. Na natječaj je pristiglo više stotina prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo odabralo je 37 projekata, koji su usmjereni na podizanje kvalitete života u zajednicama u kojima se provode.

U proteklih devet godina OTP banka je putem svog donacijskog natječaja dodijelila blizu 4 milijuna kuna te pomogla realizaciji gotovo 400 projekata kvalitetnih i važnih za razvoj zajednice i društva u cjelini.

Donacije su u 2020. dodijeljene sljedećim udrugama, klubovima i ustanovama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj:

U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost: Osnovnoj školi Šime Budinića iz Zadra, Osnovnoj školi Vladimira Nazora Potpićan, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Dječjem vrtiću Višnjan i Gradskoj knjižnici Zadar.

U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša: Gradskom kazalištu mladih iz Splita, Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, Udruzi Prokultura – Split, Folklornom ansamblu Linđo, Kulturno umjetničkom društvu Moreška – Korčula, Hrvatskom planinarskom društvu "Mosor", Dubrovačkom simfonijskom orkestru, Turopoljskim mažoretkinjama iz Velike Gorice, Udruzi Klapa Armorin iz Zagreba, Folklornom ansamblu Bilje, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Klis i Veslačkom klubu Krka iz Šibenika.

U kategoriji humanitarnih projekata: Javnoj ustanovi „Rezervat Lokrum“,  Udruzi tjelesnih invalida TOMS, Tenis klubu osoba s invaliditetom Split 2020, Udruzi za sindrom Down-21 iz Splita, Udruzi Sveti Fabijan – Podstrana, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Podstrana i Centru za pružanje usluga u zajednici Zagreb – Dugave.

U kategoriji sport: Odbojkaškom klubu Ribola Kaštela, Gimnastičkom klubu Flik Šenkovec, Rukometnom klubu Petason – Vranjic, Ženskom rukometnom klubu Osijek, Veslačkom klubu Jadran Zadar, nogometnim klubovima Župa dubrovačka, Dugopolje i Žrnovo, Vaterpolskom klubu Solaris, Atletskom klubu osoba s invaliditetom "Agram" Zagreb, Jedriličarskom klubu Uskok Zadar, Odbojkaškom klubu Bilje.