Na donacijskom natječaju OTP banke odabrano 36 projekata

OTP banka je, trinaestu godinu zaredom, organizirala javni natječaj za dodjelu donacija na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. 

Povjerenstvo javnog natječaja za dodjelu donacija odabralo je 36 projekata kojima se dodijelilo ukupno 60.000 eura. Odabrani su projekti koji su se istaknuli svojom kvalitetom, koji su pokazali posebnu vrijednost za osjetljive društvene skupine i koji će svojom realizacijom doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu svojih lokalnih zajednica. Donacije su u 2024. dodijeljene sljedećim udrugama, klubovima i ustanovama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj:

U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost:  Osnovnoj školi „Petar Zoranić" iz Nina, Udruzi za promicanje i razvoj euritmije Stoimena iz Zagreba, Odredu izviđača Mađara „Zrinyi Miklos" iz Zagreba i Dječjem kulturnom centru za engleski i francuski jezik Bravo!

U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša: Udruzi maslinara „Oblica" Žrnovnica, Udruzi prijatelja barokne glazbe iz Korčule, Folklornom ansamblu Jedinstvo Split, Turističkoj zajednici općine Svetvinčenat, Umjetničkoj organizaciji Glazbeno-scenski studio Arija, Društvu Kameni cvit Trogir, Udruzi Fantast iz Kneževih Vinograda, Udruzi Pričigin, Udruzi za unapređenje kvalitete življenja „Jakov Zadranin" i Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi – Centru izvrsnosti iz kemije iz Varaždina.

U kategoriji humanitarnih projekata: Centru za umjetnosti, kulturu i osobni razvoj Zagreb, Udruzi osoba s invaliditetom "Prijatelj" Metković, Udruzi za poboljšanje kvalitete života žena oboljelih od karcinoma te osoba oboljelih od alopecije Marra Altrui, Udruzi mladih za P4 medicinu Promise, Udruzi roditelja djece i odraslih s poremećajem iz autističnog spektra „Autizam 365“ i Muzeju Belišće.

U kategoriji sport:: Badminton klubu Concordia, Tenis klubu Split Tennis Team, Jedriličarskom klubu Orsan, Klubu odbojke na pijesku Žnjan, Streljačkom društvu „Novi Zagreb", Šahovskom klubu „Goran“ Bibinje, Hrvatskom boćarskom savezu, Košarkaškom klubu Podstrana, Akademskom jedriličarskom klubu Universitas Split, Nogometnom klubu Mursa, Šahovskom klubu Casper, Klubu tajlandskog boksa Marjan 2015, Karate klubu Zanshin, Plivačkom klubu Šibenik, Nogometnom klubu Nogometna akademija „Libertas“ i Omladinskom košarkaškom klubu „Dražen Petrović" Šibenik.

U proteklih trinaest godina OTP banka je samo putem svog donacijskog natječaja dodijelila 736.000 eura te pomogla realizaciji 543 projekta važna za razvoj zajednice i društva u cjelini.