The Kooks stižu na INmusic festival!

Rock zvijezde novog milenija, britanski The Kooks svoj prvi nastup u Hrvatskoj izvest zasvirat će na INmusic festivalu 2016!

Grupa The Kooks nastala je 2004. godine kada su, sudjelujući u glazbenom projektu, polaznici Brightonovog Instituta za modernu glazbu, Luke Pritchard i Max Rafferty upoznali ostale članove te počeli stvarati vlastitu glazbu. te počeli zajedno svirati Od samih početaka povezivala ih je radi zajedničkae ljubav i prema glazbi Rolling Stonesa, Boba Dylana, grupe The Police i Davida Bowiea – upravo pjesma 'Kooks' s kultnog albuma 'Hunky Dory', poslužila je kao idealno ime za novoosnovani bend. Kao veliki fanovi, za ime benda odabrali su poznatu Bowijevu pjesmu s albuma Hunky Dory.. Karijera im je eksplodirala gotovo u istom trenutku kada su počeli svirati – počevši s nastupima u klubovima u Brightonu, iznimno brzo 'zapeli su za uho' mnogim glazbenim menadžerima! O te su odmah nakon nakon izdavanja svog prvog i EP-a potpisali i ugovor s velikom diskografskom kućom. U isto vrijeme kada je izašlo debitantsko izdanje The Kooksa, na britanskoj glazbenoj sceni pojavio se još jedan hvaljeni debitantski album -–'Whatever People Say I Am, That's What I'm Not' grupe Arctic Monkeys. Zahvaljujući njihovom svježem zvuku ta dva benda, The Kooks i Arctic Monkeys, predstavljaju rađanje nove ere britanskih gitarističkih bendova.

Veliki početni uspjeh na samom početku karijere grupu The Kooks lansirao je u vrhove top ljestvica, a novim albumima nastavili su graditi svoju uzlaznu karijeru i razvijati svoj zvuk. Nakon prvog albuma 'Inside In/Inside Out' koji je dosegao visoko drugo mjesto na "UK Albums Chart" britanskoj ljestvici, drugi album 'Konk' zasjeo je na prvo mjesto! Sljedeća dva albuma, 'Junk Of The Heart' i 'Listen', rezultirali su novim hitovima. Njihove pjesme fanovi i mediji opisuju kao nevjerojatno zaraznima, a iako oni sami za sebe kažu da su zapravo pop bend, jasno je kako su na njihov 'novomilenijski' gitaristički zvuk utjecaj imali mnogi glazbeni žanrovi – od britpopa preko rocka i post punka do elemenata funka i hip hopa koji se mogu čuti u najnovijem, remix albumu, 'Hello, What's Your Name?' iz prosinca 2015. godine. Album 'Listen', za kojega ujedno kažu i da je album njihovih života, Luke Pritchard opisao je riječima "To je svijet koji izgleda i zvuči predivno". The Kooks će predivno zvučati i na pozornici INmusic festivala te su još jedan odličan bend s kojim će započeti ljeto 2016. godine!

Jedanaesti INmusic festival, uz prvi hrvatski nastup grupe The Kooks, uveličat će The Kooks, Florence + The Machine, PJ Harvey, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Monoswezi i još mnogi drugi!

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.