Izjava o korištenju stambene nekretnine

U skladu s EU Uredbom* želimo ažurirati podatke u našem sustavu vezane za nekretninu na kojoj OTP banka d.d. ima upisano založno pravo, u svrhu osiguranja po Vašem stambenom kreditu.

Zbog usklađenosti s Uredbom, pozivamo Vas u najbližu poslovnicu OTP banke d.d. radi davanja Izjave o korištenju stambene nekretnine**. Postupak davanja Izjave je jednostavan, potrebno je navesti o kojoj vrsti nekretnine se radi i koja je njezina svrha u već unaprijed pripremljenom obrascu koji će Vam uručiti djelatnik banke te ga potpisati.

Ispunjavanje ove Izjave je dobrovoljno, ali možete biti sigurni kako će prikupljeni podaci biti strogo povjerljivi te će se tretirati kao bankovna tajna i služiti isključivo za usklađivanje s važećom uredbom te se neće dostavljati drugim tijelima.

Ako Izjavu date zaključno s datumom 30. lipnja 2024. godine nagradit ćemo Vas s 300 bodova u programu vjernosti OTP banke***. Ako niste član našeg programa vjernosti OTPetica, možete mu pristupiti u samo nekoliko klikova, putem internetskog ili mobilnog bankarstva OTPgo. U besplatnom programu vjernosti OTPetica ispunjavajući razne izazove skupljate bodove koje možete zamijeniti za nagrade naših partnera među kojima su dm, ekupi, CineStar,  A1 i drugi.

U slučaju da ste Vi istodobno i vlasnik založene nekretnine, molimo Vas da popunite predmetni obrazac, odnosno ako je druga osoba vlasnik založene nekretnine po Vašem kreditu, molimo da je upoznate sa sadržajem ovog dopisa. Ako ste predmetnu Izjavu već potpisali molimo Vas da zanemarite poziv.

Za bilo kakve eventualne nejasnoće ili dodatne informacije slobodno se obratite u najbližu poslovnicu ili na kontakt broj  0800 21 00 21.

Vaša OTP banka d.d.

  
* Odluka o provedbi Uredbe (EU) br. 575/2013 u dijelu vrednovanja imovine i izvanbilančnih stavki te izračunavanja regulatornoga kapitala i kapitalnih zahtjeva.
** Niste u obavezi odgovoriti na pitanja sadržana u Izjavi niti ste dužni potpisati Izjavu.
*** Nagradne bodove mogu ostvariti samo klijenti koji su se registrirali u programu vjernosti OTPetica do 30. lipnja 2024. godine i ispunili početni izazov "KVIZ - OTPetica - program vjernosti za pet". Bodovi će se dodijeliti najkasnije do 15. srpnja 2024. godine te ih je potrebno preuzeti u roku od 30 dana jer će u protivnom nestati.