Donacijski natječaj OTP banke „Zeleno svjetlo za… bolje društvo“

Svoje projekte izgradnje odnosa sa zajednicom kroz društveno odgovorno poslovanje OTP banka je ujedinila pod brendom „Zeleno svjetlo za…“ te unutar njega razvija projekte i inicijative usmjerene na podupiranje sporta, obrazovanja, znanosti, kulture, zdravlja i poduzetništva. Najistaknutiji je godišnji javni natječaj za dodjelu donacija, koji je OTP banka pokrenula 2012. godine želeći udrugama, klubovima i ustanovama sa sjedištem u Hrvatskoj dati priliku za realizaciju kvalitetnih projekata važnih za razvoj zajednice u kojoj se odvijaju.

Na javni natječaj se mogu prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. Svake godine na natječaj pristiže više od tisuću prijava, a natječajno povjerenstvo odabire projekte koji se ističu svojom kvalitetom, potencijalom razvoja i inovativnim pristupom rješavanju raznih društvenih problema te jasnim doprinosom društvu, a posebno zajednici koja je projektom obuhvaćena.

Kriteriji prema kojima je povjerenstvo procjenjuje projekte su utjecaj projekta na društvo i zajednicu, baštinu, razvoj ili mlade, dugoročna održivost i doseg utjecaja projekta, izvodljivost ciljeva i dugoročna korist za sudionike te mogućnost uključenja volontera OTP banke u projekt, ali i sekundarni utjecaji poput podizanja svijesti, informiranje ili edukacije o problematici.

U proteklih osam godina banka je putem svog donacijskog natječaja dodijelila ukupno tri milijuna i dvjesto tisuća kuna te pomogla realizaciju više od 350 projekata kvalitetnih i važnih za razvoj zajednice i društva u cjelini.

Prijave za ovogodišnji natječaj za dodjelu donacije OTP banke traju do 25. rujna tako da svi dobri projekti još uvijek imaju vremena za prijavu.

donacijski natjecaj