Četvrto izdanje OTP Startup Partner programa

Otvorene su prijave za četvrto izdanje OTP Startup Partner programa putem kojeg OTP grupa podržava inovativne projekte i startupove nudeći im dodatnu vrijednost kroz suradnju. Program je izvrsna platforma za testiranje primjenjivosti ponuđenih rješenja u realnom bankarskom sektoru srednje i istočne Europe. Poseban naglasak je na poticanju prijava startupova čije su osnivačice žene ili timovi koji predstavljaju ravnopravnost spolova. Prijave su otvorene do 23. listopada 2020.

OTP Startup Partner program najobuhvatniji je inovacijski program namijenjen startupovima jer osim za središnjicu grupe u Mađarskoj pruža mogućnost mladim inovatorima da svoja rješenja ponude, i tako pronađu poslovne partnere, i u 12 podružnica diljem Europe, uključujući i Hrvatsku.

Program je temeljen na suradnji, od definiranja pilot projekta do predstavljanja te u konačnici razvoja rješenja, startupovi imaju podršku bankarskih stručnjaka i mentora kroz sve faze.

Sudionici programa imaju priliku prisustvovati nizu međunarodnih događanja na kojima se mogu umrežiti s potencijalnim nacionalnim i međunarodnim korporacijama i proširiti svoje mogućnosti i prilike za poslovni razvoj.

Startupovi svoja rješenja mogu prijaviti u šest kategorija:

  • napredna analitika podataka
  • korisničko iskustvo i usluge
  • interna učinkovitost
  • inovacije proizvoda u bankarskom poslovanju s građanstvom
  • inovacije proizvoda u malim i srednjim poduzećima i korporativnom bankarstvu
  • potpuno inovativna i disruptivna rješenja, koja ne potpadaju pod gore navedene kategorije ali se odnose na bankarski sektor

“Pilot razdoblje našeg prethodnog programa poklopilo se s europskim izbijanjem koronavirusa. Usmjerenost OTP grupe inovacijama jasno dokazuje činjenica da smo unatoč ovoj situaciji uspjeli uspješno dovršiti sve započete pilote. Za program je vladao ogroman interes čemu u prilog govori činjenica da je naš online Demo dan pratilo preko 1100 gledatelja. Ponosan sam kad vidim da je OTP Startup Partner program prerastao u inovacijsku inicijativu koja mobilizira cijelu grupu. Osim toga, iz godine u godinu u mogućnosti smo pretvoriti sve veći broj prijavitelja u dugoročne partnere“, rekao je András Fischer, direktor Odjela za inovaciju poslovanja s građanstvom OTP banke.

Proces selekcije će se odvijati u nekoliko faza: nakon popunjavanja online prijavnice oni kandidati koji zadovolje kriterije bit će pozvani na online intervjue te će odabrani kandidati prisustvovati dvodnevnom online selekcijskom događanju sredinom prosinca gdje će imati priliku dokazati primjenjivost svojih rješenja pred bankarskim stručnjacima. Potom slijedi tromjesečno pilot razdoblje tijekom kojeg im podršku za poslovni razvoj pruža mentor. Rezultati pilot razdoblja predstavljaju se na Demo danu žiriju sastavljenom od menadžmenta OTP grupe i predstavnika korporativnih partnera i investitora. Startupovi s najperspektivnijim rješenjima bit će odabrani za program u trajanju od šest mjeseci tijekom kojih svoje rješenje mogu implementirati unutar OTP grupe.

OTP grupa prepoznala je izvanrednu vrijednost suradnje s inovativnim tvrtkama, što dokazuje činjenica da je tijekom posljednjih godina razmotrila mogućnost rada s gotovo 900 startupova, provela 30 pilotskih projekata i imala post-pilot suradnju s 12 tvrtki.

Više informacija o programu i prijavama možete pronaći na otpstartup.com