SMS info za mala poduzeća i obrtnike

SMS info za mala poduzeća i obrtnike

U svakom trenutku, jednostavno i brzo do potrebnih informacija o stanju i prometu na vašim računima, korištenju kartica, tečaju stranih valuta i osnovnim podacima o Banci!

Ako imate mobilni telefon i prometni račun u OTP banci koristeći uslugu SMS info informirati se možete 24 sata dnevno putem SMS poruka, s bilo kojeg mjesta gdje je dostupna GSM mreža. Usluga podržava sve mobilne operatere na području Hrvatske. 

Što je SMS info

SMS info je usluga koja vam omogućuje da putem mobilnog telefona u svakom trenutku imate siguran pristup informacijama o:

 • stanju i prometu vaših računa,
 • korištenju vaših bankovnih kartica,
 • odobrenim i preostalim limitima kreditnih kartica,
 • tečajevima stranih valuta,
 • osnovnim podacima o Banci.

Vrste usluga

Ovisno o informacijama koje su vam potrebne zajedno ili pojedinačno možete ugovoriti sljedeće usluge:

 • SMS kontrola računa - Uvid u promjene po računu.
  Ugovaranjem ove usluge Banka će vam dva puta u toku dana (ukoliko za isto postoje uvjeti) poslati SMS poruku o raspoloživom stanju odabranog računa nakon evidentiranih promjena. Na ovaj način možete pratiti stanje vaših računa u kunama, kao i u stranoj valuti. Račune koje želite pratiti odabirete sami. Ukoliko ne želite primati poruke za sve iznose promjena, moguće je definirati iznos promjene raspoloživog stanja po računu iznad kojeg se poruka šalje.
 • SMS kontrola korištenja bankovnih kartica - Pregled svih transakcija učinjenih vašim bankovnim karticama.
  Banka će u najkraćem roku poslati automatsku SMS poruku s informacijom o autorizaciji transakcije isplate gotovine na bankomatu ili plaćanja robe na prodajnom mjestu. Na taj način efikasno kontrolirate troškove, ali i u najkraćem roku možete otkriti neovlašteno korištenje.
 • SMS poruke na upit  (Interaktivni SMS) - U svakom trenutku jednostavnim SMS upitom do potrebnih informacija.
  Ova usluga pruža vam pristup informacijama na vlastiti SMS zahtjev. Pošaljite SMS upit ako su vam hitno potrebne informacije o raspoloživom stanju, prometu računa, važećoj tečajnoj listi, odobrenim i trenutnim limitima kreditnih kartica, IBAN-u ili ako vas zanimaju osnovni podaci o Banci.

Korištenje usluge SMS info

Ako ste ugovorili uslugu SMS kontrola računa ili SMS kontrola korištenja bankovnih kartica, jednostavno, ovisno o promjeni stanja ili obavljenoj transakciji, primate automatske informativne SMS poruke Banke.
Usluga SMS poruke na upit interaktivna je i podrazumijeva prethodno slanje upita koji se sastoji od koda i parametra upita. Nakon zaprimljenog SMS upita, Banka će vam traženu informaciju dostaviti putem SMS poruke u što kraćem vremenskom periodu.

Telefonski broj na koji šaljete SMS poruku s upitom jedinstven je za sve mobilne operatere u Hrvatskoj:

GSM operateri T-Mobile, Vip, TELE2, Tomato
Telefonski broj za slanje SMS-a 814636

 

Kodovi i parametri mogućih SMS upita

SZR HRnnnnnnnnnnnnnnnnnnn Raspoloživo stanje transakcijskog računa. Uz kod upita, potrebno je upisati broj računa u IBAN formatu.
UPL HRnnnnnnnnnnnnnnnnnnn Ukupan iznos uplata za prethodni radni dan. Uz kod upita, potrebno je upisati broj računa u IBAN formatu.
ISP HRnnnnnnnnnnnnnnnnnnn Ukupan iznos isplata za prethodni radni dan. Uz kod upita, potrebno je upisati broj računa u IBAN formatu.
EUR HRnnnnnnnnnnnnnnnnnnn Trenutno stanje deviznog računa. Uz kod upita, potrebno je upisati broj računa. Primjer za valutu EUR u IBAN formatu.
UPL EUR HRnnnnnnnnnnnnnnnnnnn Ukupan iznos uplata za prethodni radni dan. Primjer za valutu EUR. Uz kod upita, potrebno je upisati broj računa u IBAN formatu.
ISP EUR HRnnnnnnnnnnnnnnnnnnn Ukupan iznos isplata za prethodni radni dan. Primjer za valutu EUR. Uz kod upita, potrebno je upisati broj računa u IBAN formatu.
VCB nnnn Odobreni kredit kartice; Mjesečni limit gotovine; Dnevni limit gotovine; Ukupni raspoloživi iznos; Raspoloživi iznos za gotovinu, Datum naplate
Na mjesta označena sa „n“ upisuju se četiri zadnje znamenke PAN-a Visa kartice za koju se traže navedene informacije.
IBA 11nnnnnnnn IBAN za transakcijski račun. Mogući prefiksi računa: 11, 13, 14, 15, 18.
INF OTP Osnovne informacije o OTP banci. (adresa sjedišta, poslovni račun, swift code)
AUD Tečaj za jedan australski dolar
CAD Tečaj za jedan kanadski dolar
CZK Tečaj za jednu češku krunu
DKK Tečaj za jednu dansku krunu
HUF Tečaj za stotinu mađarskih forinti
JPY Tečaj za stotinu japanskih jena
NOK Tečaj za jednu norvešku krunu
SEK Tečaj za jednu švedsku krunu
CHF Tečaj za jedan švicarski franak
GBP Tečaj za jednu britansku funtu
USD Tečaj za jedan američki dolar
EUR Tečaj za jedan euro
PLN Tečaj za jedan poljski zlot
BAM Tečaj za jednu bosansku marku

Napomena:  - Kada se pored koda upita upisuje i parametar upita obavezno je korištenje jednog razmaka kako je vidljivo u tabeli kodova i parametara mogućih SMS upita.