Dostava podataka za knjiženje plaća

Podnošenje naloga za uplatu plaće moguće je dostaviti u poslovnicu Banke, ili putem eLEMENT@ Internet bankarstva za tvrtke i obrtnike. Dostava podataka i uplata plaća ovim putem je najjednostavnija jer cijeli posao obavljate iz svog ureda.

Podnošenje naloga za uplatu plaće moguće je dostaviti na sljedeće načine:

  • Putem eLEMENT@ Internet bankarstva za tvrtke i obrtnike. Dostava podataka i uplata plaća ovim putem je najjednostavnija jer cijeli posao obavljate iz svog ureda.
  • U poslovnicu Banke
 • Ukoliko niste korisnik eLEMENT@ Internet bankarstva za tvrtke i obrtnike, Zahtjev za ugovaranje ove usluge možete dostaviti u svim poslovnicama OTP banke, a za dodatne informacije o načinu kako možete postati korisnikom eLEMENT@-e obratite se našem Kontakt centru na broj 0800 21 00 21.

   

  Sukladno SEPA standardu dosadašnji format elektroničke datoteke za isplatu plaća (txt datoteka) se zamjenjuje porukom pain.001.001.03 (xml datotekom). Račun terećenja je u banci u koju se dostavlja datoteka pain.001, a banka proslijeđuje naloge u banke primatelja plaćanja. Vezano za isplatu plaća, kroz datoteku pain.001.001.03 moguće je izvršiti:

  1. Direktnu pojedinačnu uplatu plaće na račun zaposlenika - vidljiva kao pojedinačna stavka na izvodu transakcijskog računa isplatitelja plaće

  2. Zbirnu uplatu plaće korištenjem pain.001 xml datoteke sa korištenjem opcije "batch booking - TRUE" - omogućava terećenje transakcijskog računa isplatitelja plaće u jednom iznosu i odobrenje više tekućih rečuna primatelja u različitim bankama

  Podatak model i poziv na broj primatelja/platitelja je obavezan podatak koji je popunjen u skladu s Jedinstvenim pregledom osnovnih modela i poziva na broj koji je objavljen na stranicama FINE.

   

  Detaljnije informacije o načinu popunjavanja naloga za isplatu plaće pronađite pod korisnim informacijama. Za sve dodatne informacije obratite se vašim komercijalistima ili djelatnicima poslovnica u koje dostavljate podatke o plaćama.

  Dokumentaciju potrebnu za implementaciju HRK SEPA platne sheme možete pronaći na stranici http://www.sepa.hr/.