Izvještaj o održivosti

Društveno odgovorno poslovanje

Društvena odgovornost podrazumijeva odgovornost tvrtke prema društvu i ozbiljno razmatranje utjecaja koji njeno djelovanje ima na društvo. U svijetu u kojem za održivost svakog sustava nije dovoljno biti samodostatan, nego je potrebno razviti i kvalitetne odnose s društvom unutar kojeg posluje, i OTP banka je odlučila na jednom mjestu prikazati što za nju znači održivo i odgovorno poslovanje.
Načela društveno odgovornog poslovanja (DOP-a) prihvaćena su u OTP banci pa tako već niz godina, uz odgovorno i transparentno svakodnevno poslovanje, održava i niz aktivnosti kojima pokazuje svoju društvenu odgovornost. Uz odobravanje kredita i upravljanje štednjom, naša banka stalno nastoji podići razinu svoje usluge na višu razinu, posebno uzimajući u obzir upravljanje rizikom, zaštitu uloga klijenata i odgovorno kreditiranje.

 

Osim na gospodarstvo, poslovanje naše banke utječe i na društvo i okoliš s obzirom da zapošljavamo više od tisuću ljudi, surađujemo s nizom dobavljača te organiziramo i podržavamo različite humanitarne projekte. OTP banka potiče stalan dijalog s interesno-utjecajnim skupinama, razvija poslovnu etiku, podržava različite udruge i ustanove u sredinama u kojima posluje, omogućuje povoljne kredite za poticanje poduzetništva, potiče razvoj znanja, sporta i umjetnosti i zdravstvene zaštite, brine o zaštiti okoliša i poštivanju ljudskih prava. Jednako tako, kao banka izrazito regionalnog karaktera, OTP banka uvažava sve različitosti i posebnosti regija u kojima posluje.

 

Izvještaj o održivosti

Izvještaj o održivosti 2021.

Izvještaj o održivosti 2020.

Izvještaj o održivosti 2016./2017.

Izvještaj o održivosti 2014./2015.

Izvještaj o održivosti 2012./2013.