KBC-u Osijek uručen ček od 103.406 eura prikupljenih u donacijskom programu OTP Zaokruži!

Nakon donacije bolnici u Zadru u iznosu od 103.406 eura, danas je i Kliničkom bolničkom centru Osijek uručen ček na isti iznos prikupljen u donacijskom programu OTP zaokruži, koji je pokrenula OTP banka u suradnji s Mastercardom još 2020. godine. Program je okupio gotovo 20 tisuća donatora čija su velikodušna srca omogućila opremanje i obnovu dječjih odjela diljem Lijepe naše. Uz to, podršku su pružile i druge inicijative poput humanitarnog šahovskog turnira Damin gambit na hrvatski način i konferencije Greencajt. Zahvaljujući svima njima i inicijalnoj donaciji od 125.000 eura koju su uplatili OTP banka i Mastercard na početku svakog donacijskog ciklusa, do sada smo s gotovo 800.000 eura pomogli opremanje i obnovu osam dječjih odijela diljem Hrvatske. U 2024. zaokružujemo za dječje odjele Opće bolnice Pula i KBC-a Split.

Četvrtim ciklusom donacijskog programa OTP Zaokruži, završenim krajem prosinca 2023. godine prikupljeno je ukupno 206.812 eura za opremanje dječjih odjela u Općoj bolnici Zadar i Kliničkom bolničkom centru Osijek. Član Uprave OTP banke Nikola Mikša uručio je donacijski ček zamjeniku ravnatelja bolnice doc. dr. sc. Krunoslavu Šegi. Cijelom događaju prisustvovao je i Gibonni, naš humanitarac i ambasador projekta.

Ponosan sam na našu banku koja je zajedno s Mastercardom okupila 20.000 naših klijenata u ovaj poseban program i zajednički smo i ove godine napravili toliko dobrog. Bolnice u Zadru i ovdje u Osijeku moći će sada pružiti još bolju skrb najmlađim pacijentima čija je dobrobit svima najvažnija. Pogotovo me veseli što program ide dalje, nakon  četiri uspješna kruga doniranja već smo u petom, sakupljamo sredstva za dječje odjele u Splitu i Puli, i zato ću iskoristiti i ovu priliku i pozvati sve koji još nisu da nam se pridruže u zaokruživanju. Također, želim zahvaliti i svim djelatnicima ovdje u bolnici u Osijeku  koji malim pacijentima na nesebičan način uz zdravstvenu skrb pružaju i toliko pažnje i topline.“- izjavio je Nikola Mikša, član Uprave OTP banke.

O namjeni donacije izjasnio se zamjenik ravnatelja doc. dr. sc. Krunoslav Šego, dr. med.: „S velikim zadovoljstvom obznanjujemo da je OTP banka uplatila iznos od 103.406,00 € Kliničkom bolničkom centru Osijek s ciljem nabave C-luka za potrebe Zavoda za dječju kirurgiju. Ova vrijedna donacija bit će od iznimne važnosti za unaprjeđenje medicinske skrbi koju pružamo našim najmlađim pacijentima.“

„Zavod za dječju kirurgiju KBC-a Osijek već dugi niz godina posvećen je pružanju vrhunske zdravstvene skrbi djeci s različitim kirurškim potrebama. Međutim, kako medicinska tehnologija i oprema neprestano napreduju, važno je osigurati da naša bolnica bude opremljena najnovijom opremom kako bismo mogli pružiti najbolju moguću njegu našim malim pacijentima. Želimo izraziti iskrenu zahvalnost OTP banci na njihovoj velikodušnoj podršci i posvećenosti unaprjeđenju zdravstvene skrbi naše zajednice. Ova donacija je neprocjenjiva podrška našem kontinuiranom radu u pružanju vrhunske medicinske skrbi.!“ – istaknuo je ovom prigodom v.d. voditelj Zavoda za dječju kirurgiju Krešimir Ivković, dr. med.

U listopadu 2020. godine, OTP banka je u suradnji s Mastercardom pokrenula značajni donacijski program nazvan OTP Zaokruži!  Cilj programa je poboljšanje kvalitete i dostupnosti skrbi na dječjim bolničkim odjelima. Korištenjem Mastercard kartica OTP banke, klijenti mogu zaokružiti iznose u beskontaktnom plaćanju te se svakom transakcijom na bilo kojem prodajnom mjestu u Hrvatskoj ili online povećava iznos donacijskog računa, otvorenog isključivo u svrhu ovog programa. Maksimalan iznos donacije po transakciji iznosi 0,09 eura. Program je organiziran u ciklusima, a u svakom ciklusu prikupljaju se sredstva za podršku dvjema dječjim bolnicama ili dječjim odjelima u bolnicama. Ciklusi završavaju s krajem kalendarske godine, pri čemu se sredstva uplaćuju bolnicama, a s početkom sljedeće godine brojčanik se vraća na početak, ali ne na nulu, već na 125.000 eura koje OTP banka i Mastercard doniraju na početku svakog ciklusa za ovaj program. U prvom ciklusu, u 2020. godini, uplaćene su donacije Odjelu pedijatrije Šibenske bolnice i Zavodu za neonatologiju KBC-a Zagreb (popularno nazvan Petrova) za nabavku neophodne opreme. U drugom ciklusu, u 2021. godini, prikupljena sredstva donirana su za ultrazvučni aparat pedijatrijskoj kardiologiji Klinike za dječje bolesti KBC-a Split te za preuređenje smještajnih jedinica odjela dječje kirurgije Klinike za dječje bolesti Klaićeva Zagreb. U 2022. godini po završetku trećeg ciklusa uplaćena je donacija za opremanje novo rekonstruiranog Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec i opremanje Odjela pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik. Krajem prosinca 2023. godine završen je četvrti ciklus, a prikupljena su sredstva donirana za uređenje endoskopske jedinice na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar te nabavu C-luka za potrebe Zavoda za dječju kirurgiju KBC-u Osijek.

Za više informacija o donacijskom programu OTP Zaokruži posjetite https://www.otpbanka.hr/otp-zaokruzi