Sjajan prvi dan INmusica!

Unatoč iznimno teškim uvjetima uzrokovanih obilnom kišom prethodnog dana prvi dan INmusica prošao je sjajno! 
Otvorena je i nova, jedinstvena VJ pozornica odnosno INmusicova replika Teslinog tornja. Prva svjetska replika ovog povijesnog tornja zasjala je upravo na Jarunu. Iako je konstruirana kao montažni privremeni objekt Grad Zagreb pokazao je interes da se INmusicov Teslin toranj trajno nastani na Jarunu. Unutrašnjost tornja jednako je impresivna i iznutra gdje se na 360° video zidu prikazuju projekcije o životima Nikole Tesle i Davida Bowieja te oduševljavaju posjetitelje.

Festival je otvorio domaći bend EoT, a nakon njih predstavili su se pobjednici britanskog natječaja - The Haze. Prvi dan INmusica #11 obilježio je glazbeno filmski spektakl Gutterdämmerung koji se po prvi puta izvodi upravo na odabranim europskim festivalima. Audio-vizualni spektakl predvodio je legendarni Henry Rollins u pratnji live benda. Na kraju se Rollins osvrnuo na svoj susret s Lemmyjem Kilmisterom te dodao kako Gutterdämmerung posvećuju jednom i jedinom Lemmyju i rock'n'rollu općenito, a Mötorheadov klasik The Ace od Spades posvetili su publici INmusic festivala. Lemmy Kilmister s Mötorheadom trebao je prisustvovati 11. izdanju INmusica, a zahvaljujući Gutterdämmerungu, Lemmy se „pojavio“ na ekranu Main Stagea. Pojavljivanje u filmskom dijelu ovog projekta, bilo je jedno od posljednjih ostvarenja u kojima je Lemmy sudjelovao. Koheadliner večeri bio je talentirani kantautor Jake Bugg koji je publiku raspjevao svojim hitovima. Očekivano, nastupom su oduševili i britanski rockeri The Coral te energični Django Django koji su svojim ritmovima rasplesali publiku ispred OTP World stagea. Dobrih vibracija nije nedostajalo niti uz Fugu Mango i world music glazbenike Monoswezi. Avion na kojem su bili Monoswezi kasnio je no nastup je premješten za kasniji termin kada su dodatno rasplesali dobru raspoloženu publiku. U popodnevnim satima publika je u uživala u monodrami Münchhausen u izvedbi Vilima Matule, već redovnog gosta INteatra. Domaći bend Chui nastupao je pred prepunim Night stageom, a punkeri Pennywise svojim žestokim zvukom osigurali su nezaboravno finale prve večeri INmusic festivala. The Bambi Molesters zasigurno su bogatiji za mnoštvo stranih fanova. Na INmusicovim pozornicama zasviralo je mnoštvo drugih izvođača, a noćni dio zabave seli se u Night stage gdje će publika uz DJ-eve Yem kolektiva i DJ Ilka dočekati jutarnje sate uz plesnu glazbu.

Sitne tehničke poteškoće uzrokovane stalnom kišom prethodnog dana i cijele noći ostale su u sjeni sjajne atmosfere i još bolje glazbe, a više od 20 000 ljudi uživalo je u sunčanom prvom danu jedanaestog izdanja INmusic festivala. Prvi dan INmusica dugo će se pamtiti kao spektakl zbog dobre atmosfere i vrhunskih izvedbi. U iduća dva dana održavanja festivala posjetitelje očekuje još puno dobre glazbe, dobrih vibracija i trenutaka za pamćenje! Ulaznice su još uvijek u prodaji.