Orkesta Mendoza na INmusicu #11!

Orkesta Mendoza obogatit će glazbenu raznovrsnost INmusic festivala! Svojim nastupom u festivalsku atmosferu unijet će dašak meksičkog mamba i latinoameričkih plesnih ritmova. U zaraznim melodijama ove world music grupe nalaze se i elementi rumbe, psihodelije te jazza i indie rocka. Svojim nastupima, Orkesta Mendoza publiku će povesti u pravu plesnu avanturu!
Osnivač grupe, Sergio Mendoza surađivao je s brojnim glazbenicima, nedavno je bio na turneji kao pridruženi član grupe Calexico, a također je nastupao s ansamblom DeVotchKa. Odlučivši svijetu predstaviti mambo glazbu s elementima indie rocka osnovao je vlastitu grupu koja se u svojim počecima zvala Sergio Mendoza Y la Orkesta. Nakon impresivne europske turneje 2012. godine Sergio i njegovi kolege glazbenici vraćaju se u Europu – ovoga puta sa sobom nose malo pustinjskog vjetra iz Arizone te nastupaju pod novim imenom – Orkesta Mendoza! Glazba Orkesta Mendoze najbliža je zvuku Pereza Prada iz 1950-ih, ali sa snažnim utjecajem širokog spektra latinoameričke glazbe novog stoljeća. Ovaj opis samo je mala naznaka onoga što ova grupa donosi u svojim nastupima. Predvođeni klavijaturistom, gitaristom i pjevačem Sergiom Mendozom, jedinstvenom zvuku pridonose brojni iskusni world music glazbenici te bogati bariton meksičkog pjevača Salvadora Durana koji, osim što pjeva, svira gitaru, klavijature, perkusije, bubnjeve i brass sekciju. Sami za sebe kažu kako se povremeno toliko zanesu glazbom te da znaju pogriješiti pri sviranju, ali da upravo to potvrđuje da grupa diše i živi. 

Ovoga ožujka izlazi njihov novi album kojeg će tijekom proljeća i ljeta prezentirati na brojnim europskim pozornicama, a zajedno s brojnom publikom ljeto će dočekati upravo na INmusic festivalu!
Do sada su već puno puta dokazali svoju senzibilnost i izrazitu glazbenu kreativnost, posebice kada je riječ o spajanju suvremenih i tradicionalnih glazbenih elementa. Na Jarun donose fenomenalan zvuk, s punk stavom koji pokazuje kako je mambo glazba prisutna i u  modernom svijetu!

U gradu u kojemu je grupa osnovana, u Tucsonu u Arizoni, nedavno su postali glazbeni heroji primivši Tammy nagradu. Nakon rasprodanog koncerta u Rialto-Theateru ostavili su iznimno snažan dojam na publiku. Na koncertu je bio i cijenjeni glazbeni producent Howe Gelb te je njihov spektakularan nastup prokomentirao riječima: "Užitak je gledati njihov nastup. Oni su vjerojatno najsretniji bend na planeti. U svakom slučaju – to što oni sviraju zvuči kao najsretnija glazba!"
Sreće i dobre glazbe neće nedostajati niti ovogodišnjem INmusic festivalu!
S Orkestom Mendozom INmusic festival zaokružuje ovogodišnja festivalska gostovanja world music glazbenika. U tri festivalska dana, na OTP world stageu osim Orkeste Mendoze nastupit će cijenjeni Pat Thomas and Kwashibu Area Band te afričko skandinavski kvintet Monoswezi. Spajanjem suvremenih i tradicionalnih elemenata, svaka od ovih world music grupa kroz glazbu će predstaviti kulturu specifičnu za kraj svijeta iz kojega dolaze.

Uz najrelevantnije izvođače suvremene glazbe, INmusic festival već dugi niz godina ugošćuje i najveća imena world music scene te na taj način slavi kulturnu raznolikost te doprinosi kulturnom bogatstvu i raznovrsnosti koncertne ponude u Hrvatskoj. Publika, pritom, ima priliku uživo čuti, doživjeti i upoznati djelić drugih kultura. Nastupi world music glazbenika dio su višegodišnjeg ciklusa "Multikulturalizam u glazbi", svojevrsnog festivala u festivalu, za vrijeme kojega jarunski Otok mladosti postaje zaista poseban glazbeni otok na kojemu je moguće upoznati se s glazbom iz raznih dijelova svijeta.

Uz navedene glazbenike koje će nastupiti na OTP world stageu, jedanaesto izdanje INmusic festivala uveličat će Florence + The Machine, PJ Harvey, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Monoswezi i mnogi drugi! Ljeto počinje na INmusic festivalu!

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.