Monoswezi na INmusicu #11!

Afričko skandinavski kvintet Monoswezi nastupom na OTP world stageu rasplesat će publiku INmusic festivala!

Grupu Monoswezi čine glazbenici podrijetlom iz Mozambika, Norveške, Švedske i Zimbabvea. U potrazi za glazbenim izričajem pri stvaranju autorske glazbe Monoswezi paralelno poštuju afričku tradiciju te ju, uz vlastite improvizacije, kombiniraju s elementima popa, jazza i moderne glazbe. Iako iz raznih dijelova svijeta, grupa ovih glazbenika glazbu stvara u Norveškoj. Sve je počelo 2008. godine kada je saksofonist i klarinetist Hallvard Godal dobio priliku živjeti i raditi kao glazbenik u Mozambiku te se, surađujući s najboljim tamošnjim glazbenicima, potpuno zaljubio u afričku glazbu, posebice u tradicionalnu glazbu Zimbabvea i Mozambika. Pun ideja vratio se u Oslo, a zahvaljujući zajedničkoj ljubavi prema glazbi, za njim su se u Norvešku doselili i drugi glazbenici te su nastavili suradnju koja traje i danas.
U svibnju 2015. godine izdali su svoj drugi album ''Monoswezi Yanga'' koji je proglašen albumom mjeseca na BBC Worldu te je čak 6 mjeseci bio uvršten među 20 najboljih izdanja na glazbenoj top ljestvici "World Music Charts Europe". Album ''Monoswezi Yanga'' doveo ih je do BBC-jeve pozornice na Latitude festivalu u Engleskoj, a ove godine nastupit će i na OTP world stageu INmusic festivala!

Njihov nastup često je popraćen improvizacijama inspiriranim plesanjem i sudjelovanjem publike te na taj način i publika aktivno sudjeluje pri stvaranju glazbe. Publika INmusic festivala ovoga ljeta će, s članovima grupe Monoswezi, emocijama i plesom stvoriti svoju vlastitu glazbu!

Nastup grupe Monoswezi dio je višegodišnjeg ciklusa "Multikulturalizam u glazbi". Projekt "Multikulturalizam u glazbi" nastoji kroz glazbu zrcaliti univerzalizam u raznolikosti, ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture.

Osim uz grupu Monoswezi, posjetitelji jedanaestog INmusic festivala plesat će uz Florence + The Machine, PJ Harvey, Yeasayer, The Heavy, Pata Thomasa and Kwashibu Area Band i još mnoge druge!

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.