Press

12.07.2019.
OTP banka je usvojila nove kamatne stope na kredite suvlasnicima stambenih zgrada koja se primjenjuje od 01. kolovoza 2019.
12.07.2019.
Uprava OTP banke uvojila je nove Opće uvjete poslovanja OTP Banke d.d. s fizičkim osobama i Opće uvjete pružanja usluga platnog prometa za potrošače OTP banke d.d. koji su sukladno Zakonu o platnom prometu prema PSD2 Direktivi (Payment services Directive 2 (EU) 2015/2366) izmijenjeni i dopunjeni te u primjeni od 14. rujna 2019. godine. Sažetak izmjena predmetnih Općih uvjeta možete pronaći ovdje.
10.07.2019.
OTP banka će u kolovozu sniziti kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatnom stopom, a koje su vezane za kretanje nacionalne referentne stope (NRS1) pa će tako kamatne stope na kredite uz valutnu klauzulu u eurima te na kredite u kunama biti niže za 0,11 postotnih bodova. Sniženje kamatne stope odnosi se na sve postojeće i novoodobrene kredite koji su vezani za nacionalnu referentnu stopu (NRS1). Također, kamatna stopa će se smanjiti i za portfelj kredita s promjenjivom kamatnom stopom koji su vezani uz šestomjesečni EURIBOR temeljem pada vrijednosti šestomjesečnog EURIBOR-a...
09.07.2019.
Uprava OTP banke usvojila je nove Opće uvjete odobravanja kredita suvlasnicima stambenih zgrada i nove Opće uvjete poslovanja za oročene za depozite suvlasnika stambenih zgrada koji stupaju na snagu od 01. kolovoza 2019., te nove Opće uvjete poslovanja za obavljanje platnih usluga i transakcijske račune sredstava zajedničke pričuve zgrade koji stupaju na snagu od 10. rujna 2019.
09.07.2019.
Uprava OTP banke usvojila je nove Opće uvjete odobravanja kredita malim poduzećima i obrtnicima. Primjena novih općih uvjeta je od 1. kolovoza 2019.
28.06.2019.
Poštovani klijenti, zbog unapređenja sustava u nedjelju, 30. lipnja, u razdoblju od 20:30 do 22:30 sati neće biti dostupne usluge Internet i Mobilnog bankarstva za građane i poslovne subjekte te transakcije Kontakt centra za koje je potrebna autorizacija korisnika. Zahvaljujemo na razumijevanju.  
24.06.2019.
Već osmu godinu za redom OTP banka je organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. Na natječaj je pristiglo gotovo tisuću prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo odabralo je 52 projekta. Odabrani projekti su se istaknuli svojom kvalitetom te jasnim doprinosom projekta društvu, a posebno zajednici koja je projektom obuhvaćena. Uz to, odabrani su projekti koji su mogli dokazati vrhunski doseg rezultata,...
21.06.2019.
Uprava OTP banke usvojila je Naknade za transakcijske račune, usluge platnog prometa i on-line bankarstva koje će biti u primjeni s 08. srpnja 2019. Izmjene su vezane za paket OTP Premium u koji su uz postojeće besplatne proizvode i usluge dodane i tri nove: Besplatni izvodi po transakcijskim računima; Besplatne tri transkacije podizanja gotovog novca na bankomatima drugih banaka u Republici Hrvatskoj vlasničkom karticom tekućeg računa; Besplatna usluga interaktivnog SMS-a;
14.06.2019.
Uprava OTP banke usvojila je nove Opće uvjete pružanja usluga platnog prometa za nepotrošače, Opće uvjete za korištenje eLEMENT@-e za poslovne subjekte, Opće uvjete korištenja usluge OTP m-business za poslovne subjekte, Opće uvjete za korištenje usluge SMS info za poslovne subjekte, Opće uvjete korištenja dnevno-noćnih trezora OTP banke, Opće uvjete dodatnih obaveza u poslovanju s trgovcima koji koriste EFTPOS terminale i druge uređaje na prodajnim mjestima, te nova Opća pravila i uvjete za izdavanje i korištenje Visa Business kartice OTP banke i Opća pravila i uvjete za izdavanje i...
14.06.2019.
Uprava OTP banke usvojila je odluku o povećanju naknade za izvršenje usluge po SEPA izravnom terećenju koja će iznositi 2 kune po transakciji. Nove Naknade za transakcijske račune, usluge platnog prometa i on-line bankarstva se primjenjuju od 16. kolovoza 2019. godine.