Django Django dolaze na INmusic #11!

Django Django, perspektivni mladi bend s iznimno hvaljenim novim albumom stižu na jedanaesto izdanje INmusic festivala!

Najprepoznatljiviji zahvaljujući svojim energičnim nastupima i istoimenom albumu prvijencu iz 2012. godine, britanski art-rockeri Django Django već su pomeli glazbenu scenu, a novim albumom i novim nastupima kreativna četvorka nastavlja u velikom stilu!
Nepogrešivim osjećajem za harmonije i melodije Django Django konstantno pronalaze magičnost u prostorima između različitih vrsta glazbe, te se pritom nikada ne ponavljaju.

Drugi album, "Born under Saturn" iz 2015. godine odiše samopouzdanjem i iskustvom, a osjeća se i odmak od ranijih 'uradi sam' korijena, dok je sva maštovitost i kreativnost prvotnog albuma još uvijek  prisutna i to u mnogo većoj mjeri. O uspješnosti prvog albuma ''Django Django'' dovoljno govori činjenica da je proglašen jednim od najboljih albuma godine od strane glazbenih časopisa Rolling Stone i NME te je nominiran za prestižnu Mercury nagradu.

''Born under Saturn'' već je našao put do svoje publike, a album je najavljen singlom "First Light" čiji tutnjajući bas glasno šalje poruku da se Django Django vratio i misle ozbiljno. Članovi benda upoznali su se na studiju umjetnosti te ne iznenađuje činjenica kako veliki trud ulažu u svoje video spotove. Django Django donose glazbu koju je dobro i slušati i gledati! ''Jednom kad smo ušli u studio odmah nam je bilo jasno da će to biti izdanje s boljim i jačim zvukom'' – izjavio je basist Jim Dixon.
Ponekad par riječi kažu puno više od dugih opisa te samo nekoliko izdvojenih citata iz najprestižnijih glazbenih medija vrlo efikasno opisuju njihovo glazbeno stvaralaštvo:

''Moderna psihodelija koja će vas zabaviti i oduševiti'' (The Guardian)
''Pršti idejama'' (Pitchfork)
''Divno, nepredvidivo, novo'' (Mojo)

Naravno, Django Django svojom glazbom donose još puno više, u što će se uvjeriti i publika ovogodišnjeg INmusic festivala!

Jedanaesto izdanje INmusic festivala pršti kreativnim izvođačima te će uz Django Django publika uživati uz Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi, My Baby i mnogi drugi! Ljeto počinje na INmusic festivalu!

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.

Sve dodatne informacije dostupne su na www.inmusicfestival.com te na INmusicovim društvenim mrežama.