Zaokruži

Uvod

 OTP banka d.d. je u suradnji s Mastercardom   pokrenula humanitarni projekt  „Zaokruži”. Cilj projekta je novčana pomoć u obliku donacije dječjim odjelima u bolnicama diljem Hrvatske. Ugovaranjem usluge „Donacija“ svaka vaša kupnja izvršena odabranom Mastercard karticom zaokruživati će se na puni iznos i zaokružena razlika uplaćivati će se na donacijski račun otvoren u banci.

Zaokruživanje se odnosi na iznose u lipama, do idućeg punog broja, i samo na vlasničke  kartice u HRK valuti. Primjerice kupnja u iznosu 18,56 kuna zaokružiti će se u iznosu od 0,44 kuna, što znači da će vaš račun biti terećen u iznosu od 19,00 kuna a od tog iznosa 0,44 kuna će biti uplaćeno na donacijski račun otvoren u banci.

Više detalja o humanitarnom projektu  „Zaokruži” možete doznati na web stranicama OTP Banke. 

Aktivacija

 Unutar glavnog izbornika nalazi se opcija Zaokruži, kojom se otvara zaslon ugovaranja pritiskom na tipku „Aktivacija“ (slika ispod).

Pritiskom na tipku Aktivacija, otvara se novi zaslon sa listom svih Mastercard kartica na koje se može ugovoriti opcija Zaokruži. Odaberite kartice na koje želite ugovoriti Zaokruži te pritisnite tipku „Nastavi“. (na slici ispod, označeno zelenom strelicom).

Na sljedećem zaslonu (slika ispod) unesite MAC (dodatne upute za autorizaciju možete pronaći na dnu ekrana) te pritisnite tipku „Autoriziraj“ (označeno zelenim strelicama).

Uspješno provedenom autorizacijom otvorit će se završni informativni ekran kao na slici dole, čime je proces ugovaranja usluge Zaokruži završen.

 

Ažuriranje

 U slučaju potrebe ažuriranja usluge Zaokruži, isto se može naći unutar glavnog izbornika pod opcijom Zaokruži (na slici ispod označeno zelenom strelicom).

Pritiskom na tipku Ažuriranje otvara se zaslon kao na slici ispod, gdje možete promijeniti trenutno stanje ugovorene opcije Zaokruži, ili uključivanjem drugih kartica ili isključivanjem već ugovorenih kartica u stupcu Odabir kartice i pritiskom na tipku „Nastavi“.

Pritiskom na tipku „Nastavi“ otvorit će se zaslon (slika dole), gdje će se prikazati informacije o ažuriranju u stupcu „Status“ (na slici u zelenom pravokutniku), te unošenjem MAC-a i pritiskom na tipku „Autoriziraj“ će se navedene promjene izvršiti.

Uspješno provedenom autorizacijom otvorit će se završni informativni ekran kao na slici dole, čime je proces ažuriranja usluge Zaokruži završen.

 

Deaktivacija

Opciju deaktivacije usluge Zaokruži možete pronaći unutar glavnog izbornika kao na slici ispod.

Odaberite ponuđenu opciju u stupcu Deaktiviraj (na slici ispod označeno zelenom strelicom) te pritisnite tipku „Nastavi“.

Pritiskom na tipku „Nastavi“ otvorit će se zaslon (slika dole), gdje će se prikazati informacije o deaktivaciji u stupcu „Status“, te unošenjem MAC-a i pritiskom na tipku „Autoriziraj“ će se navedena usluga deaktivirati.

Uspješno provedenom autorizacijom otvorit će se završni informativni ekran kao na slici dole, čime je proces deaktivacije usluge Zaokruži završen.

Pregled

Sve informacije o ugovorenoj usluzi Zaokruži možete pronaći unutar istoimene opcije u glavnom izborniku pritiskom na tipku „Pregled“.

Unutar zaslona pregleda možete pregledati sve Vaše donacije, te informaciju o sveukupno prikupljenim sredstvima svih klijenata OTP banke sa opcijom Zaokruži. Možete mijenjati vremenske okvire pregleda te  pritiskom na tipku „Dohvati“ prikazati tražene podatke. Također, ovaj ekran nudi mogućnost preuzimanja Vašeg ugovora ili godišnjeg izvještaja potrebnog za povrat poreza pritiskom na tipku Preuzmi (na slici ispod).

Za detaljniji prikaz donacija pritisnite tipku „Pregled mojih donacija“, čime će se otvoriti zaslon kao na slici ispod. Mijenjanjem željenih filtera i pritiskom na tipku „Prikaži“ će se prikazati sve tražene transakcije.

 

Kontakt centar OTP banke d.d. - telefonska služba pomoći korisnicima Internet i mobilnog bankarstva.

Za građane: od ponedjeljka do petka od 8:00 do 20:30 i subotom od 8:00 do 13:00

Za poslovne korisnike: od ponedjeljka do petka od 8:00 do 17:00

Za prijavu izgubljene kartice, autorizaciju i bankomate radno vrijeme je 24 sata, svim radnim danima, subotom, nedjeljom i državnim praznicima.

Telefon: 0800 21 00 21, 072 21 00 21

E-mail: info@otpbanka.hr / za poslovne korisnike: podrskapravneosobe@otpbanka.hr