Započinjete zajednički život?

Početak zajedničkog života važno je poglavlje u razvoju partnerskih odnosa jer zahtijeva odgovornost, zrelost i pomno planiranje kako bi sve ispalo kako želite. Ne brinite, tu smo uz vas kako bi vam pomogli u ostvarenju vaših ciljeva!

Pet savjeta za početak zajedničkog života s partnerom:

 • preseljenje je idealna prilika da se riješite viška stvari i tako popunite budući zajednički budžet
 • provjerite gdje se nalaze brojila, ventili za vodu i električni osigurači
 • definirajte osnovne stvari bez kojih ne možete useliti i planirajte njihovu kupnju na vrijeme
 • planirajte buduće troškove: posložite prioritete po važnosti, prvo kupite stvari koje su vam neophodne, a tek onda ostale stvari koje nisu toliko hitne
 • razgovarajte otvoreno o načinu na koji želite voditi financije – neki parovi se odluče na zajednički budžet, dok nekima više odgovara držati financije razdvojene

OTP banka d.d. nudi razne pogodnosti svojim klijentima. Ako već niste, možete kod nas ugovoriti tekući račun online u svega 15 minuta

Znate li da svoj račun možete otvoriti sigurno i brzo, a uz to dobiti pogodnosti OTP Digital paketa? Otvorite OTP tekući račun online i upravljajte vlastitim financijama na jednostavan i učinkovit način bilo kada i bilo gdje:

 • Koristite 3-D Secure uslugu za sigurnu online kupnju putem mobilnog tokena
 • Ostvarite vrijedne i atraktivne nagrade u OTPetici, našem besplatnom programu vjernosti putem kojeg vam darujemo 500 dodatnih bodova**
 • Ostvarite tri mjeseca bez naknade za OTP Digital paket* i dodatna tri mjeseca bez mjesečne naknade ako u prva tri mjeseca od otvaranja računa prenesete redovna primanja na OTP račun

* Račun mogu otvoriti punoljetni građani RH s prebivalištem i mobitelom u RH. U određenim je slučajevima nužno izvršiti dodatne kontrole podataka, stoga je potreban osobni dolazak u najbližu poslovnicu.

** Nakon isteka razdoblja bez naplate mjesečne naknade, paket OTP Digital naplaćuje se 3,98 EUR (30 HRK), a dodatnih 500 bodova ostvarujete ako se istog dana po otvaranju OTP tekućeg računa prijavite i u OTPetica program vjernosti.

Imate (ne)planirane izdatke u većim iznosima? Ponekad je lakše raspolagati i upravljati budžetom kada se odgodi otplata ili se podijeli na rate!

Uplatom redovnih primanja na tekući račun vrlo brzo ostvarujete pravo ugovaranja kreditne kartice u našoj banci. Možete plaćati na rate na prodajnim mjestima OTP banke d.d. bez kamata i naknada. Popis prodajnih mjesta pronađite na službenim stranicama OTP banke d.d.

Charge

Charge

Ne propustite osjećaj pouzdanosti i sigurnosti koji vam pruža charge kartica pri upravljanju financijama! Ukupan iznos troškova podmirite u cijelosti jednom mjesečno, a datum dospijeća odaberite prema vlastitim željama.

Revolving

Revolving

Najbolji suputnik u svakodnevnoj kupovini, kupnji kućanskih uređaja i opremanju nekretnine! Uz revolving karticu odlučujete kada i u kojem iznosu ćete podmiriti dospjele troškove.

Na rate

Na rate

Plaćanje prilagodite vašim potrebama! Bilo gdje u svijetu kupujte ili podižite gotovinu uz otplatu na rate i do 12 mjeseci.

Dok ste živjeli sami sigurno ste imali svoje uhodane navike i rutinu, ali sada bi se neke od tih navika mogle promijeniti. Morate imati razumijevanja prema osobi s kojom započinjete zajednički život i dati joj dovoljno osobnog prostora kako bi vaš suživot bio uspješan.

Morat ćete se usuglasiti oko različitih tema, od zajedničkih financija, podjele kućanskih poslova, dolaska gostiju, zajedničkih aktivnosti, pa sve do odabira zajedničke serije i filmova na televiziji. Odmah na početku definirajte međusobna očekivanja i stvorite zajednički dom prema vašem ukusu.

OTPgo digitalno bankarstvo

OTPgo potpuno je nova usluga digitalnog bankarstva koja objedinjuje postojeće usluge OTP Direkt, OTP mobilno bankarstvo i m-token te samim time i zamjenjuje navedene usluge. Radi se o novoj usluzi jedinstvenog korisničkog iskustva koja će, uz postojeće, obuhvaćati i nove funkcionalnosti. Same funkcionalnosti kontinuirano će se razvijati kako bi se korisničko iskustvo dodatno unaprijedilo.

OTP internet

Ponekad ćete se susresti sa situacijama koje niste predvidjeli i koje su vas zatekle financijski nespremne – ne brinite, svima se zna dogoditi.

Dopušteno prekoračenje je dodatni iznos sredstava na tekućem računu koji vam banka daje na raspolaganje temeljem vašeg zahtjeva te sve regulira potpisivanjem Ugovora o kreditu u obliku dopuštenog prekoračenja.

Imajući u vidu da je trošak zajedničkog života veći od troškova života pojedinca, OTP banka d.d. vam dopušta prekoračenje po računima na temelju stalnog priljeva, od 50% do 300 % prosječnoga mjesečnog primanja, uz povoljniju kamatnu stopu!

Razmišljate o kupnji novih kućanskih uređaja, automobila ili planirate zanimljiva putovanja? Planirajte unaprijed i razmislite o štednji!

Namijenite svoju štednju cilju koji vam najviše odgovara i odredite zajedničku svrhu štednje.

Planirana štednja je posebna vrsta oročene štednje mjesečnim uplatama. Mjesečno možete uplaćivati u više navrata, sve se uplate zbrajaju i ne smiju biti manje od ugovorom dogovorene uplate, a sami birate mjesečni iznos (najmanji iznos je protuvrijednost 25 eura).

Ako niste tip osobe koja ima strpljenja čekati da se štednja akumulira, realizirajte kupnju u kratkom roku uz Klik gotovinski kredit!

Putem naše online aplikacije jednostavno i brzo oblikujte Klik kredit prema svojim potrebama, uz povoljne uvjete i fiksnu kamatnu stopu te zatražite informativnu ponudu!

Iznos kredita15 000 EUR
Rok otplate7 godina (84 anuiteta)
Kamatna stopa6,19 % (fiksna)
Efektivna kamatna stopa (EKS)6,37 %*
Mjesečni anuitet221 EUR
Interkalarna kamata80 EUR
Ukupan iznos kamate3 522 EUR
Ukupan trošak kredita18 604 EUR
Trošak tekućeg računa1,90 EUR
OTP

* Efektivna kamatna stopa (EKS) izračunata je na iznos kredita od 15.000 EUR, uz rok otplate od 7 godina uz pripadajuću kamatnu stopu te bez naknade za obradu kredita. U ukupan iznos za plaćanje i EKS uključeni su troškovi vođenja tekućeg računa za jedan mjesec u iznosu 1,90 EUR i interkalarne kamate uz pretpostavku isplate kredita prvog dana u mjesecu te da se interkalarna kamata obračunava za jedan mjesec. EKS je izračunat po redovnoj fiksnoj kamatnoj stopi na preostali rok otplate.

Dosta vam je plaćanja skupe najamnine? Vrijeme je za razmišljanje o vlastita četiri zida? Zatražite ponudu za Stambeni kredit i dodatno se informirajte o cjelokupnom kreditnom procesu!

Ako kupujete nekretninu zaokružite vašu financijsku konstrukciju uz stambeni kredit u eurima s fiksnom kamatnom stopom za cijeli rok otplate kredita. Tako ste cijelo vrijeme sigurni koliko točno trebate otplaćivati, bez ikakvih iznenađenja.

Korisnici kredita

Fizička osoba (potrošač), državljanin Republike Hrvatske s prijavljenim prebivalištem i zaposlenjem na području Republike Hrvatske ili zemlje članice Europske unije, zemalja Europskog gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije te stranim državljanima EU zemalja članica, zemalja EEA područja i Švicarske Konfederacije s prebivalištem i zaposlenjem u Republici Hrvatskoj, koji na temelju kreditne sposobnosti može biti nositelj kreditnog posla.

Fiksna kamatna stopa za cijeli rok otplate kredit

 • s rokom otplate do 15 godina: 4,29 %, (EKS)* 4,44 %
 • s rokom otplate većim od 15 godina: 4,49 %, (EKS)* 4,64 %

Maksimalni iznos kredita i visina kamatne stope ovisi o individualnom odnosu klijenta s Bankom koji se temelji na procjeni kreditnog rizika klijenta i ukupnom poslovanju klijenta i Banke.

Visina kredita

5.000 do 350.000 EUR

Rok otplate

1 do 30 godina

* Efektivna kamatna stopa (EKS) izračunata je na iznos kredita od 80.000 EUR, uz rok otplate kredita od 15, odnosno 25 godina, uz navedenu kamatnu stopu. U ukupan iznos za otplatu i EKS uključeni su troškovi vođenja tekućeg računa za jedan mjesec u iznosu 1,90 EUR, trošak police osiguranja nekretnine u iznosu 28,67 EUR godišnje, bez troška procjene nekretnine te interkalarna kamata uz pretpostavku isplate kredita prvog dana u mjesecu te da se interkalarna kamata obračunava za dva mjeseca. EKS je izračunat po redovnoj fiksnoj kamatnoj stopi na preostali rok otplate. Za navedeni iznos kredita obvezan je upis založnog prava.

Uspješno raspolažete kućnim budžetom pa vam ostane i nešto novaca za investiranje? Prilagodi način investiranja svojim potrebama. Provjerite Investicijske fondove OTP Banke d.d.!

U suradnji s OTP Investom, kod nas osim štednje možete ulagati i u investicijske fondove. Neka odabir fonda bude u skladu s vašim iskustvima, dinamikom prihoda i spremnošću na preuzimanje rizika. U investicijske fondove mogu ulagati početnici, ali i iskusni ulagači.

Imajte jednu brigu manje uz policu dopunskog zdravstvenog osiguranja!

Ugovaranjem police dopunskog zdravstvenog osiguranja možete izbjeći nepotrebne troškove bolničkog liječenja, medicinskih zahvata, pretraga i lijekova. Uz policu dopunskog zdravstvenog osiguranja možete ugovoriti i osiguranje doplata za dopunsku listu lijekova.

U OTP banci Može i drugačije!

Charge

OTPetica - Program vjernosti za pet

Prijavi se u besplatni program vjernosti OTP banke d.d. i uz aplikaciju OTPetica:

 • rješavaj zanimljive izazove i skupljaj bodove
 • zamijeni bodove za odlične pogodnosti i nagrade naših partnera
Charge

OTP Zaokruži! - Naše malo, nekome sve

Uključi se u donacijski program OTP banke d.d. i Mastercarda i omogući bolju zdravstvenu skrb djeci diljem Hrvatske.

Korisne informacije

Podrška za građanstvo

Nazovite nas

0800 21 00 21

072 21 00 21

+385 21 55 91 10 (broj za pozive iz inozemstva)

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 8 do 20:30 sati, subotom od 8 do 13 sati

Podrška za hitne pozive izvan radnog vremena (0-24)

Prijava izgubljene kartice, blokiranje online bankarstva, povećanje limita za online bankarstvo, autorizacija, bankomati...

Nazovite nas

0800 21 00 21

Poziv na telefonski broj 0800 21 00 21 je besplatan. Poziv na telefonske brojeve 072 21 00 21 i + 385 21 55 91 10 naplaćuje se kao poziv prema fiksnoj mreži, ovisno o operateru.